SOCIAL

Teatrul „Gong” Sibiu pleaca in turneu national

Teatrul „Gong” Sibiu pleaca in turneu national

Harap-Alb-324-foto-Paul-Baila

Teatrul pentru copii si tineret „Gong” Sibiu prezinta in luna noiembrie 4 spectacole in turneu national: „Harap Alb” (duminica, 8 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Tandarica Bucuresti), „Da Yang und Die Prinzessin Da Yin” (marti, 17 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Foarte Mic Bucuresti), „Sophiechen und Der Riese” (miercuri, 18 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Foarte Mic Bucuresti) si „Greierele aproape faimos” (joi, 19 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Merlin din Timisoara).

Cei mici sunt invitati sa descopere frumusetea teatrului de animatie cu papusi si actori la vedere de la Sibiu printr-un program ce aduce pe scena povesti cu animale fantastice, eroi nemuritori si creaturi magice.

Spectacolul „Harap Alb” in regia lui Gavriil Pinte va fi prezentat la Bucuresti in cadrul Festivalului International al Teatrului Contemporan de Animatie ImPuls. „Harap Alb” este povestea maturizarii unui baiat in timpul unei calatorii initiatice in care invata sa-si faca prieteni, sa gaseasca solutii pentru situatii complicate, sa aiba incredere in oameni si sa deosebeasca binele de rau. La finalul acestui drum, Harap Alb merita rasplata pentru ca a fost curajos, si-a folosit inteligenta si si-a exersat bunatatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizeaza povestea asa cum a fost ea scrisa de Ion Creanga: personajele sunt create din hartie si lemn, schimbarile de decor si costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisa iese din carte si prinde viata pe scena. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Lucia Barbu, Leo-Nora Bacanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crisan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy si Adrian Prohaska. Spectacolul va avea si o reprezentatie programata la Sibiu in data de sambata, 14 noiembrie, ora 18:00.

„Da Yang und Die Prinzessin Da Yin” este un spectacol dupa o poveste orientala despre iubire si curaj, in care regizoarea Eva Labadi Megyes foloseste papusi inspirate din teatrul traditional japonez. Productia Teatrului „Gong” din Sibiu surprinde prin scenele dinamice, cu marionete bunraku, intr-o tehnica de o precizie aproape mecanica. Acest spectacol este recomandat copiilor cu varsta peste 5 ani. Spectacolul va fi prezentat la Bucuresti in cadrul Festivalului Caleido, primul festival de teatru multietnic din Romania.

Tot in cadrul Festivalului Caleido, actorii de la Sectia Germana a Teatrului „Gong” vor mai prezenta spectacolul „Sophiechen und Der Riese” (marti, 23 iunie, ora 11:00) in regia lui Daniel Plier. Spectacolul reda povestea micutei Sophie, care descopera nu numai ca uriasii exista cu adevarat, dar se si imprieteneste cu cel mai bland dintre ei. Impreuna vor avea parte de aventuri minunate si vor lupta din rasputeri impotriva lui Inghite-Halci si Sfarma-Pietre care ameninta sa distruga specia umana. Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare in limba romana. Acest spectacol este recomandat copiilor cu varsta peste 5 ani si va fi prezentat, de asemenea, la Sibiu, in data de joi, 12 noiembrie, de la ora 11:00.

„Greierele aproape faimos” a fost invitat in Timisoara la Festivalul De O Zi. „Greierele aproape faimos” este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Copiii vor fi incantati de marionete, personaje, intriga, precum si de atmosfera vesela a spectacolului. Din dorinta sa de a deveni celebru, Greierele, personajul principal, trece prin mai multe intamplari alaturi de prietenii sai. El staruie in dorinta de a face performanta in muzica si reuseste in final sa-si implineasca visul, prin munca si perseverenta. Muzica creata de Florin Grigoras creeaza o atmosfera vesela, antrenanta, publicul – atat copiii, cat si adultii, sunt incurajati sa cante impreuna cu personajele spectacolului. Toti avem de invatat din povestea de viata a Greierului. Morala desprinsa din acest spectacol ne arata ca prietenia, solidaritatea, rabdarea si stradania inving intotdeauna aroganta, viclenia si mania. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, la Sibiu, sambata, 7 noiembrie, ora 18:00 si duminica, 8 noiembrie, ora 11:00.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349