CULTURA

Teatrul National Radu Stanca Sibiu face un cadou special publicului de Craciun!

Teatrul National Radu Stanca Sibiu face un cadou special publicului de Craciun!

Teatrul National Radu Stanca Sibiu face un cadou special publicului de Craciun!

Teatrul National Radu Stanca Sibiu face un cadou special publicului care este asteptat cu trei titluri in avanpremiera si un spectacol ce va aduce spiritul Sarbatorilor de iarna.

Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 si 21 decembrie doua spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, „Girafe” si „Bizoni”. Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu anunta avanpremiera spectacolului „Jubileul” dupa A.P. Cehov, regia  Veronica Patru, in 9 decembrie, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc sase reprezentatii ale spectacolului „Tesatorul de vise – Poveste de Craciun”, in regia lui Florin Cosulet.

Dupa recenta premiera de la Sectia Germana a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Nationalul sibian, cu actorii Sectiei Romane. Cele doua spectacole care se repeta intens in aceasta perioada vor fi prezentate in avanpremiera sambata, 20 decembrie si duminica, 21 decembrie, ora 19:00, la sala mare a TNRS. „Girafe” , Fabula urbana #1 si „Bizoni”, Fabula urbana #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrala din Romania. Echipa artistica a celor doua spectacole este completata in mod stralucit de scenograful Dragos Buhagiar si coregrafa Andrea Gavriliu. Recomandam publicului sa achizitioneze bilete pentru ambele seri, pentru a se bucura pe deplin de viziunea regizorala afrimiana si pentru a intelege mai bine metaforele ce creeaza legaturi intre cele doua texte.

Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu prezinta marti, 9 decembrie, 2014, ora 20:00, avanpremiera spectacolului „Jubileul” dupa A.P. Cehov, regia Veronica Patru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultatii de Litere si Arte Sibiu. “Jubileul” este o inlantuire de situatii comice ce se produc intr-o institutie bancara, in momentul aniversarii a 15 ani de la infiintare. Personajele care intra in scena vin sa puna diverse probleme directorului bancii, care trece prin situatii limita pe care reuseste mai mult sau mai putin sa le rezolve.

Si pentru ca luna decembrie nu poate exista fara un spectacol extraordinar de Sarbatori, Teatrul National „Radu Stanca” a realizat un remake dupa premiera stagiunii trecute „Tesatorul de vise – Poveste de Craciun”, in regia lui Florin Cosulet. Cu o distributie noua, si cu decoruri si costume noi, spectacolul va avea sase reprezentatii la Sala Studio din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor, in zilele de 6 decembrie (ora 21:00) si 17, 18, 19, 20 si 21 decembrie, ora 19:00. Povestea scrisa de actorii Alexandru Curta si Florin Cosulet descrie sperantele si deceptiile unor tineri care se intalnesc intr-o statie de tren, in Ajunul Craciunului. Toti sunt legati printr-un fir invizibil, acelasi care leaga trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de altii noroc. Cu umor, surprize si drag de poveste, se intrevede la final o tesatura din care lumineaza un singur tel, acela de a colinda si de a impartasi cu ceilalti propria poveste.

Alte productii pe care vi le recomandam in luna decembrie sunt: prima reprezentatie din aceasta stagiune a spectacolului „Am angajat un ucigas profesionist”, la Sectia Germana (2 decembrie), cea mai noua productie a Sectiei Germane, „Tattoo”, regia Radu Afrim (4 decembrie) – ambele avand traducere in limba romana – , comediile de succes ale Sectiei Romane: „Take, Ianke si Cadar”  (5 decembrie), „O noapte furtunoasa” (6 decembrie), „Incurca-i drace” (7 decembrie), precum si bijuteriile teatrale intr-un singur personaj programate la Sala Studio: „De haladuiala” (12 decembrie), „Damen Vals” (13 decembrie) si „Oscar si buni Roz” (14 decembrie).

Programul complet al spectacolelor este afisat pe site-ul www.tnrs.ro.

Va reamintim ca incepand cu data de 24 noiembrie 2014, programul Agentiei de bilete a Teatrului National Radu Stanca Sibiu din bd. Nicolae Balcescu nr. 17 este urmatorul:

Marti – Sambata – 11:00 – 18:00

Duminica – 10:00 – 14:00

Luni – inchis

Informatii la tel.: 0369 101578

E-mail: [email protected]

Biletele la spectacolele Teatrului National Radu Stanca Sibiu se pot cumpara si din reteaua nationala a magazinelor Domo, Germanos, Orange si Vodafone, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe www.eventim.ro. Pentru biletele achizitionate ONLine se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achizitionate cu 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, la intrarea in sala, in limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului National „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervari de bilete, locul in sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpararea biletului.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279