CULTURA

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta spectacolul „Solitaritate” la Chisinau si la Iasi!

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta spectacolul „Solitaritate” la Chisinau si la Iasi!

Teatrul National Radu Stanca Sibiu prezinta spectacolul Solitaritate la Chisinau si la Iasi!2

Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu prezinta duminica, 22 iunie, la Chisinau si marti, 24 iunie, la Iasi, spectacolul „Solitaritate” in regia Gianinei Carbunariu.

Teatrul National din Sibiu aduce in turneu un spectacol dupa un scenariu original ce face o cronica vie a Romaniei actuale. In „Solitaritate”, tanara regizoare Gianina Carbunariu vorbeste despre discriminare, pierderea identitatii si dezbinarea societatii.

„Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o fictiune inspirata dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent in societatea romaneasca actuala: de la zidul construit in Baia Mare pentru a separa comunitatea rroma de soseaua principala a orasului si pana la marcarea din ce in ce mai radicala a diferentelor intre categorii sociale, etnii, generatii. Sub pretextul respectarii unor conventii sociale si al salvarii cetateanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite sa stigmatizeze diferenta si sa estompeze tot ceea ce ar putea sa ne apropie. Mai grav decat radicalizarea discursului politic despre saracie – vazuta ca o vina a celui incapabil sa fie eficient – este faptul ca acesta a contaminat spatiul public si risca sa devina o perspectiva normala, justa, perfect indreptatita.”, a declarat Gianina Carbunariu la premiera spectacolului de la Sibiu, din data de 14 iunie 2013.

„Solitaritate” este o coproductie Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu si Théatre National de la Communauté Française de Belgique, in colaborare cu Odéon-Théatre de l’Europe si Le Festival d’Avignon 2014. O productie originala pentru ORASE PE SCENA – CITIES ON STAGE, proiect finantat cu sprijin din partea Comisiei Europene. Un spectacol finantat cu sprijin din partea Ministerului Culturii din Romania.

Decor, video si light design: Andu Dumitrescu; COSTUME: Andrei Dinu; MUZICA: Bogdan Burlacianu; COREGRAFIA: Florin Fieroiu; DISTRIBUTIA: Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Cosulet, Diana Fufezan, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos, Ali Deac.

Reprezentatia spectacolului programat duminica, 22 iunie, de la ora 19:00, la Chisinau, va avea loc la Teatrul National „Mihai Eminescu” – sala mare, in regim de spectacol invitat. Cea de-a doua reprezentatie din acest turneu va avea loc marti, 24 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi, in cadrul Festivalului International al Educatiei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279