ACTUALITATE

Tehnologie de varf japoneza pentru protejarea padurilor, prezentata la ULBS  

Tehnologie de varf japoneza pentru protejarea padurilor, prezentata la ULBS   

dom_din_bambus EDS

Cea mai noua si performanta tehnologie de protejare a padurilor va fi prezentata la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. Seminarul tehnologiei EDS (Ecology Diversity Energy) va fi programat pentru data de 13 iunie (orele 10,30-16,00) in Aula Magna a Facultatii de Medicina, iar expozitia EDS poate fi vizionata in perioada 12-21 iunie, in holul Facultatii de Medicina din str. Lucian Blaga nr. 2-2A.

Inventatorul EDS, japonezul Sachio Ishii va fi prezent la seminar si va explica rezultatul acestei tehnologii extraordinare, alaturi de experti din Japonia, Romania si alte tari europene. La Sibiu vor fi prezenti si reprezentanti ai asociatiilor producatorilor de mobila, precum si reprezentantul UNIDO (United Nations Industrial Development Organization).

Tehnologia EDS este o tehnologie care apara padurile tropicale si le permite sa renasca. Este o tehnica epocala, o premiera in lume, care permite utilizarea materialelor ce pana acum nu era posibila, de exemplu palmier, bambus, cocos etc. drept materiale de constructie sau de mobilier.

In cadrul expozitiei tehnologiei EDS se vor expune mai multe tipuri de mobilier cu materiale din Japonia, din tarile tropicale sau din Romania, tratate cu EDS. De asemenea, se vor prezenta imaginea domului din bambus(L:90m, I:19m, R:70m)care a acoperit pavilionul guvernului japonez din cadrul Targului International din Aichi, Japonia (2005) si modele de case, pentru refugiati, cu o rezistenta de peste 50 de ani.

Foto: www.spatiulconstruit.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309