TURISM

Telescaun instalat la Arena Platos! Cand incepe noul sezon de schi si snowboard!

Telescaun instalat la Arena Platos! Cand incepe noul sezon de schi si snowboard!

Telescaun instalat la Arena Platos! Cand incepe noul sezon de schi si snowboard!2

Noul sezon de ski si snowboard in complexul Arena Platos situat in apropierea statiunii Paltinis se va deschide in data 29 noiembrie. Iar in weekendul de deschidere, pana in 1 decembrie, instalatiile de transport pe cablu vor functiona intre orele 9:00-22:00.

„Cu experienta castigata in ultimii ani si cu ajutorul echipamentelor moderne pentru producerea zapezii ne vom asigura ca la data deschiderii sa putem oferi conditii optime de schi pentru clientii complexului nostru”, spune Martin Freinademetz, patronul complexului de ski si snowboard Arena Platos.

Perioada de vara-toamna a fost una foarte incarcata pe platoul de la intrarea din Paltinis. In ultimele sase luni s-a lucrat la foc continuu pentru construirea unei noi instalatii de transport pe cablu. Lucrarile la noul telescaun sunt aproape incheiate si cu siguranta va fi functional pe noul sezon. Telescaunul are o lungime de aproape 400 de metri si a fost montat in paralel cu principala linie de teleschi. Se intinde pe sapte piloni si numara 50 de scaune duble pentru transport. In total, instalatia va transporta peste 1000 de persoane in fiecare ora.

„Am avut doua motive pentru a construi aceasta instalatie. In primul rand pentru a decongestiona accesul spre partii in perioada de varf, pentru a elimina cozile la teleschiuri. Iar in al doilea rand am construit aceasta facilitate pentru cei care doresc sa se dea cu sania sau cu bobul pe partia de sanii. De asemenea, am luat in calcul si persoanele care vin la Arena Platos doar pentru promenada sau pentru vinul fiert la barul din varful partiei B”, mai spune Martin Freinademetz.

De la deschiderea sezonului pana in 19 decembrie instalatiile pe cablu vor functiona miercuri si vineri intre orele 17-22, sambata intre orele 9 si 22 iar duminica intre 9 si 17. In perioadele de varf 20.12 – 04.01 si 31.01 – 08.02 complexul va fi deschis zilnic intre 9 si 22 cu exceptia ajunului de Craciun cand instalatiile se vor inchide la ora 16. In perioada de extrasezon, 05-30.01 si 09.02 – 01.03 instalatiile vor functiona luni, marti si joi intre 10 si 16, miercuri si vineri intre 10 si 22, sambata intre 9 si 22 iar duminica intre 9 si 17. Sezonul se va inchide in 15 martie iar in ultimele doua saptamani, partiile vor fi deschise zilnic intre orele 10 si 16.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349