SOCIAL

Tepe de 1,7 milioane lei prin intermdiul concursurilor scolare

elevi in pauza

Procurorii aqu efectuat, marti, perchezitii in 80 de locatii din mai multe judete, inclusiv Sibiu, intr-un caz de evaziune fiscal comisa prin intermediul unor concursuri scolare, anunta Agerpres. din mai multe judete, printre care si Sibiu,

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti sustin ca prejudiciul adus bugetului de stat prin organizarea concursului scolar „Arhimede” se ridica la 1,7 milioane lei.

Procurorii si politistii au efectuat perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Arges, Ilfov, Constanta, Giurgiu, Maramures, Sibiu si Buzau, intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, delapidare si conflict de interese.

Perchezitiile au avut loc la scoli si colegii nationale, precum si la fundatii, asociatii si persoane fizice, printre care si Asociatia „Arhimede”.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta ca persoanele banuite in acest caz au organizat concursuri scolare, si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare, nu au retinut si varsat la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa si au inregistrat in contabilitatea fundatiilor cheltuieli fictive.

Astfel, persoanele vizate, printre care si reprezentantii „Asociatiei Arhimede”, care se ocupa cu organizarea de cursuri si concursuri scolare, ar fi inregistrat in contabilitate in mod nereal sume de bani reprezentand „taxe cursuri” si „taxe concurs” in valoare de aproximativ 10.769.000 lei, ca fiind „taxe de sponsorizare” si „cotizatii membru”, atribuindu-le in aparenta un caracter legal.

Prejudiciul creat bugetului de stat, pentru perioada 2010 — 2014, calculat pe baza listelor publicate de asociatie la concursul „Arhimede”, se ridica la valoarea de aproximativ 1.717.000 lei.

Prejudiciul total produs prin savarsirea infractiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.

In cauza au fost emise 48 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane. Acestea urmeaza sa fie aduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice — Sector 4, in vederea audierii.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349