SOCIAL

Testare gratuita a glicemiei organizata de diabetologii SCJU Sibiu!

Testare gratuita a glicemiei organizata de diabetologii SCJU Sibiu!

Testare gratuita a glicemiei organizata de diabetologii SCJU Sibiu!1

La fiecare 14 noiembrie este sarbatorita Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Diabetului Zaharat, zi in care diabetologii SCJU Sibiu vor organiza o testare gratuita a glicemiei.

Aceasta zi are loc la nivel international, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Evenimentul are drept scop sa ofere o mai buna informare persoanelor care sufera de diabet, reprezentand si o maniera de implicare si de informare a publicului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume sunt in prezent peste 250 de milioane de persoane care sufera de diabet, iar pana in 2025 numarul bolnavilor ar putea ajunge la 380 de milioane. La nivelul judetului Sibiu, in anul 2013 – 21224 pacienti s-au aflat in evidentele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, ca suferind de diabet. La finele trimestrului III al anului 2014, au fost inregistrate, la nivelul judetului Sibiu – 22 225 cazuri cu Diabet Zaharat,  dintre acestea – 3968 sunt insulinotratate, iar 18.257 sunt non- insulinotratate.

In fiecare an, Ziua Mondiala a Diabetului se concentreaza pe o tema aparte. Manifestarile din acest an se vor desfasura sub sloganul „Alimentatia sanatoasa si diabetul”, iar la nivel national va fi derulata campania „Controlul diabetului sta pe masa ta” .

Ziua Mondiala a Diabetului va fi marcata si la Sibiu printr-o actiune de testare gratuita a glicemiei, organizata de catre cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu – Centrul de Diabet, impreuna cu Societatea Studentilor Medicinisti ”Hipocrates” Sibiu.

Astfel, vineri – 14 noiembrie 2014, 25 de studenti ai Facultatii de Medicina din Sibiu vor efectua testari ale glicemiei persoanelor doritoare, incepand cu ora 9.00, timp de aproximativ trei ore, intr-un supermarket din Centrul Comercial – Shopping City Sibiu.

Scopul campaniei este si de constientizare a populatiei cu privire la insusirea unui comportament alimentar sanatos in profilaxia si controlul diabetului si cresterea nivelului informational al populatiei asupra factorilor de risc ai diabetului zaharat, simptomatologia si prevenirea acestei maladii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279