INTERNATIONAL

Tinerii din Romania au vorbit despre pace, la conferinta International Youth Discussion

Tinerii din Romania au vorbit despre pace, la conferinta  International Youth Discussion

[Romania] Attendees of International Youth  Discussion

Cea mai importanta organizatie care militeaza pentru pacea in lume a ajuns si in Romania. La inceputul acestei luni, sub sigla Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (“HWPL”), Grupul International al Tinerilor pentru Pace („IPYG”) a organizat la Constanta, conferinta International Youth Discussion (IYD).

Evenimentul a fost co-gazduit de bine cunoscute organizatii de tineret din Romania: + Creative, IPV, si leadership Today. Sub tema „Multi-interculturalitatii si razboi”, tinerii s-au adunat pentru a discuta si a gasi o solutie pentru conflictele din lume, in special pentru cele in curs de desfasurare, din Ucraina, tara aflata chiar la granita Romaniei.

In prezent, Ucraina sa confruntat cu ciocniri armate constant, dupa pierderea Peninsulei Crimeea. Mai ales, deoarece Romania si Ucraina impart o frontiera comuna, situatia din Ucraina are o influenta considerabila si apasatoare pentru Romania. Din acest motiv, IYD primit multa atentie din partea publicului, deoarece a avut o semnificatie importanta pentru tineri, care sunt principalele victime ale conflictelor. Acestia au fost capabili sa vina impreuna pentru a se proteja de razboaie si au facut un pas eficient spre pace. IYD este o initiativa de pace de Ceresc Culturii, World Peace, Restaurare de lumina („HWPL”).

Irina Molnus, presedinte al unui grup de tineri, Creative +, a spus: „Prin aceasta discutie internationala de tineret, tinerii care au acelasi scop si impartasesc aceleasi idei au oferit o mare oportunitate de a veni impreuna. Astazi tinerii au invatat si au impartasit idei despre reconstructia pacii in lume si despre diferentele cultural care trebuie sa ne apropie nu sa ne duca la razboi, chiar daca avem gandiri diferite”.

Activitatile de pace sustinute si initiate de IPYG au luat amploare in multe parti ale lumii, deoarece ziua de 25 mai 2013, a fost proclamata Ziua Mondiala a Pacii de catre presedintele HWPL, Man Hee Lee, in fata a peste 30.000 de tineri din intreaga lume si mass-media internationala in Seul, Coreea De Sud.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279