CULTURA

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig!

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig!

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig!2

Consiliul Judetean Sibiu, Autoritatea Nationala pentru Turism si Primaria orasului Avrig va invita pe 28 septembrie 2014 la cea de-a VI-a editie „Toamna Baroc” la Avrig, care inchide Zilele Culturale desfasurate in cele cinci regiuni ale judetului Sibiu.

Palatul Brukenthal din Avrig este singura gradina in stil baroc pastrata aproape integral pana in prezent pe teritoriul Romaniei. Gradina mai poarta si numele  de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizata la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Gradina este organizata pe terase care coboara catre lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului gradina era amenajata in stil frantuzesc, olandez si englezesc.

„Reabilitarea Resedintei de Vara Samuel von  Brukenthal, deschiderea unei partii de schi in Muntii Fagaras (Poiana Neamtului Avrig), crearea centrelor de agrement pe raul Olt, realizarea scolii de turism Samuel von Brukenthal la Avrig, crearea Scolii Hotel la Avrig precum si a unor puncte de informare prin accesare de fonduri europene sunt cateva dintre planurile pe care le am pentru a reusi ca, in cativa ani, Avrigul sa gazduiasca 3000-5000 de turisti pe luna. Palatul Brukenthal poate reprezenta pentru Avrig si pentru Romania, ce reprezinta Versailles pentru Franta si Schonbrunn pentru Austria. Investitia preconizata pentru realizarea proiectelor mai sus mentionate va fi de apx 60 de milioane de euro destinati infrastructuii si imbunatatirii serviciilor turistice, crearii de locuri de munca si dezvoltarii business-ului turistic in orasul Avrig ”, declara primarul orasului Avrig, dl. Arnold Klingeis.

La eveniment sunt asteptati sa participe oficialitati si personalitati locale, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Turism, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Ministerului Culturii si Ministerului pentru Romanii de pretutindeni  precum si Ambasadori ai Turismului Romanesc.

Evenimentul se desfasoara la Resedinta de Vara a Baronului Samuel von Brukenthal din Avrig, intr-un loc incarcat de istorie si semnificatie.  Organizatorii si-au propus ca prin acest eveniment de nisa  sa promoveze si sa readuca in atentia opiniei publice, a autoritatilor locale si nationale, dar si a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc din sud estul Europei.  Mai mult decat atat, gradinile baroc au constituit un punct forte promovat ca sit pilot in cadrul proiectului transnational „CultTour”, finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul de Cooperare Teritoriala Sud Estul Europei.

„Toamna Baroc” la Avrig reprezinta o experienta culturala unica, o intoarcere in timp printre personaje de epoca, gradini luxuriante, menuete, arta si literatura, care se integreaza diversitatii culturale  europene, cu aceasta ocazie pozitionand  Resedinta de Vara a Baronului  Samuel von Brukenthal si implicit  Orasul Avrig in arealul turismului sustenabil european.

La fiecare editie precedenta au fost promovate arta sticlariei si picturii pe sticla, pictura si sculptura arta producerii de mobilier si vestimentatie baroc din Transilvania,  muzica baroc din Transilvania, produse culinare transilvanene  dupa retete  specifice perioadei baroc si echitatie, evenimentul bucurandu-se, de fiecare data, de o participarea a peste 400 de invitati si publicul larg.

Programul evenimentului cuprinde manifestari culturale si turistice menite sa promoveze un obiectiv turistic unic, aflat in patrimoniul cultural transilvanean .

Consiliul Judetean Sibiu, Autoritatea Nationala pentru Turism si Primaria orasului Avrig , cu sprijinul Asociatiei Judetene de Turism Sibiu, CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu va asteapta sa sarbatoriti o toamna baroc intr-una dintre cele mai frumoase regiuni din Transilvania!

15:00

Atelier decoratiuni pe sticla – artist local

Gradina Baroc Samuel von Brukenthal

16:00

Seminar „Toamna Baroc in inima transilvaneana”

Conferinta Presa

Sala Orangerie – Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

17:00 – 17:30

Coffee break/masa servita

Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

17:30- 18:00

Manifestare artistica – Cor „Camerata Vocalis” Avrig

Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

18:00 – 18:20

Expozitie Baroc Taranesc in Transilvania – CNM Astra Sibiu

Sala Orangerie – Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

18:20 – 19:00

Atelier coiffure baroc  – CNM Astra Sibiu

Sala Orangerie – Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

19:00 – 19:30

Promenada gradina baroc

Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

19:30 – 22:00

Bal baroc

19:30-19:50 Dans de epoca – Scoala Forever Dance Sibiu

19:50 -20:00 Joc lasere pe muzica baroc

20:00 – 21:30 Concert: Filarmonica Sibiu

Si Concert: corul Cedonia Sibiu

21:30 -…Miss Baroc 2014

Resedinta de vara Samuel von Brukenthal


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309