ACTUALITATE

Toti sibienii sunt asteptati la Politie in 21 si 22 martie

Toti sibienii sunt asteptati la Politie in 21 si 22 martie

Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu (IPJ) a transmis, fiecarui sibian, invitatia de a trece pe la sediul sau. Politistii ii asteapta pe sibieni in zilele de 21 si 22 martie, incepand cu ora 11,00, anunta IPJ, intr-un comunicat de presa.

Cei care vor da curs invitatiei politistilor nu vor primi nici amenzi si nici nu vor da declaratii, ci vor avea polibilitatea de a descoperi cateva din secretele meseriei de om al legii si cum isi desfasoara activitatea cei care sunt platiti pentru a le asigura siguranta.

Actiunea ”Ziua Portilor Deschise” este parte a manifestarilor prilejuite de cei 194 de ani pe care ii aniverseaza Politia in 25 martie.

”Cu acest prilej, toti cei interesati vor avea posibilitatea sa afle cat mai multe despre activitatea desfasurata de politistii sibieni, despre meseria de politist dar si aspecte particulare referitoare la activitatea serviciilor, compartimentelor sau birourilor in care politistii isi desfasoara activitatea”, se spune in invitatia adresata sibienilor.

O activitate inedita, dedicata in special elevilor claselor a XII, este desfasurata in parteneriat cu Clubul Sportiv „Danny Ungur Racing” din judetul Cluj si Schuster Ecologic. Politistii sibieni alaturi de piloti vor desfasura in ambele zile activitati de educatie rutiera, in cadrul unui proiect de responsabilizare sociala, intitulat „Atentie copii! Danny Ungur Racing te invata sa fii un pieton de nota 10!”. Scopul proiectului este acela de a dezvolta cunostintele, deprinderile si aptitudinile preventive ale elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Sibiu in domeniul circulatiei rutiere.

Totodata, cu sprijinul unui cercetator stiintific, doctorand in domeniul istoriei Militiei si Politiei Romane, vom fi gazdele unei expozitii de uniforme vechi ale Politiei si Militiei, realizata in holul de acces in incinta inspectoratului (resedinta) si etajul I din aceeasi cladire. Uniformele fac parte din patrimoniul cultural si ne-au fost puse la dispozitie de Muzeul Politiei din Targoviste, precum si de Asociatia Internationala a Politistilor – Regiunea  1 Sibiu.

ipj sibiu pazit cu arma

Foto: www.ziarelive.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309