EVENIMENT

Traversare neregulamentara soldata cu doua persoane ranite in Sibiu! Ce trebuie sa faci ca PIETON pentru a fi in siguranta!

Traversare neregulamentara soldata cu doua persoane ranite in Sibiu! Ce trebuie sa faci ca PIETON pentru a fi in siguranta!

Traversare neregulamentara soldata cu doua persoane ranite in Sibiu! Ce trebuie sa faci ca PIETON pentru a fi in siguranta!2

Un accident rutier s-a produs ieri, 20 octombrie la intersectia strazilor Henri Coanda — Stefan cel Mare din municipiul Sibiu unde o tanara de 20 de ani, domiciliata in localitatea Agnita, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si nemarcat corespunzator, fara sa se asigure, fiind surprinsa si acrosata de un autoturism.

Dupa producerea accidentului rutier pietonul si conducatorul auto au purtat discutii in autoturismul implicat in accident, dupa care conducatorul auto a parasit locul accidentului, fara incuviintarea politiei.

Pietonul a fost transportat la Spital de o cunostinta, iar conducatorul auto (un barbat de 40 de ani, domiciliat in municipiul Sibiu) a fost identificat la scurt timp de politistii Biroului Rutier Sibiu.

Cercetarile sunt continuate de politistii rutieri.

Un alt accident rutier s-a produs pe DN 1, in localitatea Miercurea Sibiului, in jurul orei 2015. Accidentul s-a produs in urmatoarele imprejurari: o minora in varsta de 9 ani, domiciliata in localitatea Miercurea Sibiului, s-a angajat in traversarea drumului national prin loc nepermis si fara sa se asigure, fiind surprinsa si accidentata de un conducator auto.

Minora a fost usor ranita fiind transportata la Spitalul Luther Sibiu.

In atentia pietonilor, este bine de stiut:

— Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar in lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stanga a drumului, in directia lor de mers.

— Pietonii au prioritate de trecere fata de conducatorii de vehicule numai atunci cand sunt angajati in traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

— Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.

— Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.

Pietonilor le este interzis!

— Sa se angajeze in traversarea drumului public atunci cand se apropie un autovehicul cu regim de circulatie prioritara care are in functiune semnalele speciale de avertizare luminoase si sonore;

— Sa traverseze partea carosabila prin fata sau prin spatele vehiculului oprit in statiile mijloacelor de transport public de persoane, cu exceptia cazurilor in care exista treceri pentru pietoni semnalizate corespunzator;

— Sa prelungeasca timpul de traversare a drumului public, sa se opreasca ori sa se intoarca pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevazute cu semafoare;

— Sa traverseze drumul prin alte locuri decat cele permise;

— Sa traverseze calea ferata atunci cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori cand semnalul luminos sau acustic interzice trecerea;

— Sa circule pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279