SANATATE

Trei cazuri noi de gripa porcina la Sibiu

Trei cazuri noi de gripa porcina la Sibiu

Trei noi cazuri de gripa porcina au fost inregistrate la Sibiu, in ultima saptamana a anuntat Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu. Acestea vin dupa ce, la inceputul lunii o persoana a decedat din cauza virus gripal tip A H1.

Potrivit unui comunicat de presa transmis joi corespondentului MEDIAFAX de Directia de Sanatate Publica a judetului Sibiu, au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ, iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009.

„Au fost recoltate 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care una are rezultat negativ (recoltata de la o femeie in varsta de 29 ani), iar trei sunt pozitive pentru virus gripal tip A H1 pandemic 2009 (la 2 femei din Sibiu cu varste de 46 si 63 de ani si la un barbat de 52 de ani din Selimbar)”, se arata in comunicatul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, alte doua probe, recoltate saptamana precedenta pentru detectare de virus gripal, care erau in curs de investigare, de la o tanara in varsta de 15 ani si o femeie de 56 de ani, au rezultat pozitiv pentru virus gripal Tip A H1 pademic 2009.

Comunicatul DSP Sibiu arata, de asemenea, ca in cadrul Sistemului de supraveghere de rutina a infectiilor respiratorii si a gripei, la nivelul judetului, in saptamana 15 – 21 februarie, cazurile de suspiciuni de gripa raportate au fost 18.

gripa porcina


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309