SOCIAL

Trei echipe ale ULBS vor reprezenta Romania la concursul international Eurobot

Trei echipe ale ULBS vor reprezenta Romania la concursul international Eurobot

DSC_3167

Echipele Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu vor reprezenta Romania la Concursul European de Robotica EUROBOT ce va avea loc in perioada 21-25 mai 2015 in localitatea Yverdon-les-Bains din Elvetia.

Cele trei echipe au obtinut calificare in urma fazei nationale, care s-a desfasurat in 8 mai, la Sibiu.

Tema concursului din acest an a fost ‘Robomovies’. Robotii au fost star-uri de cinema, avand sarcini diverse ‘sa intinda covorul rosu pe treptele cinematografului, sa adune popcorn si sa il depoziteze in cele trei cinema-uri, sa construiasca si sa aprinda reflectoarele de pe stalpi, sa inchida clachetele de filmare si sa urce victoriosi pe scena !’.

Echipele Universitatii ‘Lucian Blaga’ au ocupat primele trei locuri, astfel:

Locul I — echipa CyberTech — coordonatori: prof. Dr. ing. Gabriel RACZ si Asist. Dr. ing. Mihai CRENGANIS;

Locul II — echipa PowerBot — coordonatori: prof. Dr. ing. Gabriel RACZ si Asist. Dr. ing. Mihai CRENGANIS;

Locul III — echipa Vision — coordonator: prof dr. ing. Laurean BOGDAN.

‘Sa le uram succes celor trei echipe si speram sa depaseasca cel mai bun rezultat obtinut de o echipa romaneasca de-a lungul participarilor la campionatul european, calificarea in optimile de finala, realizat anul trecut de echipa CyberTech’, a declarat prof. Dr. ing. Gabriel RACZ.

Sponsorii competitiei au fost: Marquardt, 3Soft, Proconfort, Sory, Continental, Wenglor, Siemens, ON Semiconductor, fara de care robotii nu puteau fi star-uri de cinema !


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107