CULTURA

Trei lansari de carte la libraria Habitus! Cand poti participa si tu!

Trei lansari de carte la libraria Habitus! Cand poti participa si tu!

Trei lansari de carte la libraria Habitus! Cand poti participa si tu!1

Cititorilor si prietenilor literaturii li s-au pregatit trei lansari de carte, ce tocmai au aparut si in Bucuresti. Astfel, ei se vor putea intalni cu autorii, discuta despre volumele lansate si obtine un autograf.

In zilele de 8, 9 si 10 decembrie, la libraria Habitus (Piata Mica nr. 4), de la ora 18.00, publicul se va intalni pe rand cu scriitorii Marius Chivu, Marius Daniel Popescu si Miruna Vlada, alaturi de invitati precum Andrei Terian, Rita Chirian, Bogdan-Alexandru Stanescu, Teodora Coman si Radu Vancu.

Intalnirile sunt insotite de lecturi ale autorilor din propriile lucrari, dialoguri deschise cu publicul si sesiuni de autografe la sfarsit.

Luni, 8 decembrie, ora 18.00

Marius Chivu, Sfirsit de sezon, in dialog cu Andrei Terian.

Sfirsit de sezon aduna 11 povestiri despre singuratate, boala, moarte si iubire, situate in orasul-metropola insingurant sau in mediul rural pustiit.

Marius Chivu (n. 1978) a debutat in 2012 cu volumul de poezie Vintureasa de plastic (Premiul pentru debut al USR si Premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri Ce-a vrut sa spuna autorul (2013) si jurnalul de calatorie Trei saptamini in Himalaya (2012). A editat antologia Best of. Proza scurta a anilor 2000 (2013), a initiat si coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (2008). Din 2005 este redactor-editor la revista Dilema veche, unde tine cronica literara, si editorialist la revista ELLE.

Marti, 9 decembrie, ora 18.00

Marius Daniel Popescu, Culorile randunicii, in dialog cu Rita Chirian si Bogdan-Alexandru Stanescu.

In Culorile randunicii se imbina doua tari, cea de „aici” si cea de „acolo”, amintirile fictionalizate si literaturizate ale naratorului despre tinerete si copilarie, despre vremea de dinainte de emigrare fiind prilej de joaca si imaginatie pentru fiica sa de patru ani. Sub forma unor mici viniete foarte stilizate, textele din Culorile randunicii sunt un elogiu al banalului si a vietii de zi cu zi, unde orice clipa reprezinta un prilej de bucurie si joaca, de suflu vital.

Marius Daniel Popescu (n.  1963) a facut parte din Grupul de la Brasov, alaturi de Alexandru Musina, Andrei Bodiu, Marius Oprea, Caius Dobrescu si Simona Popescu. In 1995 publica primul volum de poeme, scris direct in limba franceza: 4 x 4, poeme cu tractiune integrala. In anul 2004 devine directorul ziarului le persil (patrunjelul). In aceeasi perioada frecventeaza o inchisoare din Elvetia, unde le vorbeste detinutilor despre literatura. Debutul in proza cu romanul Simfonia lupului ii aduce si prima distinctie literara, Premiul Robert Walser, in 2008.

Miercuri, 10 decembrie, ora 18.00

Miruna Vlada, Bosnia. Partaj, in dialog cu Teodora Coman si Radu Vancu.

Bosnia. Partaj e o carte-puzzle. Contine texte dinauntrul si din afara Bosniei, la 100 de ani de la atentatul de la Sarajevo, despre tot ceea ce o femeie isi refuza, iar apoi interiorizeaza, dupa un razboi sau o despartire. Bosnia-Hertegovina din aceste versuri nu este tara cu acelasi nume, ci este un teritoriu de spaima si gingasie, este o scrisoare de dragoste rupta si facuta bucati.

Miruna Vlada (n. 1986) s-a format la Cenaclul Euridice, coordonat de Marin Mincu, si a debutat in 2004 cu volumul Poemextrauterine la Editura Paralela 45. Cartea a primit citeva premii nationale pentru debut in poezie. In 2007 a publicat la Editura Cartea Romaneasca volumul de versuri Pauza dintre vene, insotit de un CD in lectura autoarei.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349