ADMINISTRATIE

Trei saptamani pana la termenul de scadenta a impozitelor si taxelor pentru 2014!

Trei saptamani pana la termenul de scadenta a impozitelor si taxelor pentru 2014!

Trei saptamani pana la termenul de scadenta a impozitelor si taxelor pentru 2014!2

Sibienii sunt asteptati in continuare la ghiseele Directiei Fiscale Sibiu, la ghiseele postale si pe platforma electronica pentru a plati taxele si impozitele locale aferente anului 2014.

Semestrul al doilea de plata a taxelor si impozitelor locale se va incheia in data de 30 septembrie, astfel ca sibienii mai au la dispozitie inca trei saptamani pentru a face aceste plati. Cei care nu vor achita pana la data amintita vor putea plati in continuare, dar se vor percepe majorari de 2% / luna din suma restanta.

Gradul de incasare pana la sfarsitul lunii august este unul bun, conform evaluarii Directiei Fiscale. De la inceputul anului pana in data de 28 august, persoanele fizice au achitat 27.858.098 lei, comparabil cu suma incasata in aceeasi perioada a anului 2013 cand suma a fost de 27.664.385 lei. In ceea ce priveste realizarea planului de incasari estimat la inceputul anului 2014, acesta este realizat in proportie de 81% pana la data de 28 august.

Persoanele juridice au achitat pana la sfarsitul lunii august taxe si impozite locale in valoare de 37.544.128 de lei, cu aproape 10% mai mult fata de incasarile inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au incasat 34.266.219 lei. In cazul persoanelor juridice comparatia cu planul estimat la inceputul anului se va putea realiza doar la scadenta semestrului – in 30 septembrie – pentru ca, in conformitate cu uzantele contabile, aceste plati sunt efectuate la scadenta.

Reamintim sibienilor ca, pe langa efectuarea platilor in numerar la ghisee, exista o modalitate foarte rapida si mai comoda de plata – platforma e-Administratie de pe www.sibiu.ro. De la inceputul acestui an pana in prezent pe aceasta platforma au fost efectuate plati in valoare de 397.915 lei, operatiuni efectuate de 1.071 de sibieni.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309