ADMINISTRATIE

Trei strazi din Sibiu, modernizate si redate traficului

Trei strazi din Sibiu, modernizate si redate traficului

 strada Lyon Sibiu

Trei strazi din Municipiul Sibiu, aflate pana acum in reparatii, au fost redate traficului. Primaria anunta ca lucrarile pe strazile Kiev, Deva si Lyon au fost finalizate.

“Zona Industriala s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, iar volumul de trafic a crescut si acesta. Amenajarea strazii Lyon va degaja si va ordona mai bine traficul in zona, mai ales pentru cei care ies din zona industriala spre nodul centurii ocolitoare”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

 Strazile Kiev si Deva redate traficului dupa modernizare.

Contractul de lucrari a prevazut in cazul ambelor strazi inlocuirea retelei de apa, a retelei de canalizare menajera si a celei de canal pluvial, precum si  refacerea carosabilului, a trotuarelor si a spatiilor verzi. Pe strada Kiev au fost create si spatii de parcare cu dale inierbate.

Valoarea lucrarilor executate pe strada Kiev a fost de 1.191.855,73 lei, iar cele de pe strada Deva au insumat 606.864,98 lei. Constructorul angajat in ambele contracte fiind SC Constructii SA.

“In Terezian lucram in continuare, fiind in desfasurare modernizarea strazilor Magheranului, Timisoara si Traian Demetrescu, dar si constructia viaductului Mihail Kogalniceanu”, a precizat Astrid Fodor.

Strada Lyon, o cale de intrare si iesire in Zona Industriala Vest, realizând legatura cu drumul national si cu strada Europa Unita.

Contractul de lucrari a presupus prelungirea drumului existent in lungime de 350 de metri cu un tronson de 700 de metri. Proiectul a inclus amenajarea canalului pluvial, construirea unor rigole betonate, devierea retelelor electrice din zona, constructia sistemului rutier si a trotuarelor, executia marcajelor si instalarea semnelor de circulatie. La intersectia cu Drumul Ocnei a fost creata o insula de delimitare a sensurilor. De asemenea, au fost marcate doua statii de autobuz si spatii de parcare pentru autovehicule si autotrenuri.

 

Contractul incheiat cu SC DPC SA a avut o valoare de 2.256.833 lei (TVA inclus), aceasta acoperind costurile executiei lucrarilor, cât si proiectarea si obtinerea avizelor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349