ACTUALITATE

Tribunalul Sibiu a stabilit un nou termen in DOSARUL RETROCEDARILOR DE PADURI!

Tribunalul Sibiu a stabilit un nou termen in DOSARUL RETROCEDARILOR DE PADURI!

Tribunalul Sibiu a stabilit un nou termen in DOSARUL RETROCEDARILOR DE PADURI!2

Tribunalul Sibiu a stabilit vineri data de 7 noiembrie ca termen de judecata pentru dosarul retrocedarilor de paduri, dupa ce noul avocat al lui Gheorghe Sturdza Paltin a cerut amanarea, a precizat judecatoarea Laura Popa, purtatoarea de cuvant a institutiei.

„A fost o cerere de amanare din partea noului avocat din partea lui Sturdza, (…) care a formulat o cerere de amanare si instanta i-a acordat termen o saptamana. Deci, in 7 noiembrie ora 12,00, pentru pregatirea apararii”, a explicat judecatoarea Laura Popa.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca, incepand cu 24 iunie 2013, inculpatii Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Dan Costin Bengescu si Andrei Hrebenciuc au constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), care urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.

„In baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu suspectii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor, sa incheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Dan Bengescu pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau”, se spune intr-un comunicat al DNA.

Gheorghe Paltin Sturdza, urmas al lui Dimitrie Sturdza si fost proprietar a zeci de mii de hectare de padure in Moldova, ar fi obtinut ilegal, potrivit procurorilor, peste 40.000 de hectare de padure.

In procesul de la Sibiu, Comisia judeteana de fond funciar Bacau si Directia Silvica Bacau solicita revizuirea deciziei judecatorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului mostenitor 43.000 de hectare de padure.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309