ANCHETE

Tribunalul Sibiu apare in stenogramele DNA din dosarul retrocedarilor. Nume de cod: „La Clinica Sibiu nu se mai fac internari”

Tribunalul Sibiu apare in stenogramele DNA din dosarul retrocedarilor. Nume de cod: „La Clinica Sibiu nu se mai fac internari”

judecata1
Numele Tribunalului Sibiu apare intr-o convonbire dintre sotii Anca Roxana (n.r.-judecator) si Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care mai sunt implicati fostul senator PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia Andrei, Gheorghe Paltin Sturza si fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu. In convorbiri erau folosite codificari precum „spital” codul pentru Viorel Hrebenciuc, „placinte”, care erau dosarele, „clinici” folosite pentru instante sau „internari”= aranjamente judiciare.

Potrivit unui document obtinut de Mediafax, intr-o convorbire dintre sotii Adam, Roxana ii transmite sotului ca nu a reusit sa „rezolve” un dosar la Tribunanul SIbiu. „In 3 februarie 2014, la ora 11:14, Anca Roxana Adam l-a informat pe sotul ei, in mod codificat (n.n. – folosind, in mod vadit, un limbaj specific infractional, de natura a conspira mesajele transmise) ca a discutat cu judecatorul (doctorul/directorul) de la Tribunalul Sibiu pentru dosarul nr.2209/119/2013 – insa s-a trezit «cu o placinta» deoarece termenul ce urma sa se stabileasca era data de 20 sau 27 martie 2014” arata procurorii, adaugand ca, „in acest context, Ioan Adan a insistat pentru obtinerea unui termen si mai apropiat, solicitare considerata de sotia sa ca «nerealista», aceasta justificand prin faptul ca nu este/nu se poate invoca nicio urgenta a cauzei”.
in plus, arata anchetatorii, Roxana Adam a indicat ca nici solicitarea unei audiente la nivelul conducerii Tribunalului Sibiu nu ar avea efectul scontat, intrucat in luna februarie 2014 nu se mai pot acorda termene, respectiv „nu se mai fac internari”.

Citeste stenogramele complete pe Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107