POLITICA

Turcan si Cazan, in contratimp cu conducerea PNL. Guvernare versus alegeri anticipate

Turcan si Cazan, in contratimp cu conducerea PNL. Guvernare versus alegeri anticipate

raluca turcan si mircea cazan 2

Liderii PNL Sibiu, Raluca Turcan si Mircea Cazan s-au pozitionat in contratimp cu conducerea centrala a partidului, dupa demisia primului ministru Victor Ponta. Cei doi s-au grabit sa declare ca PNL isi doreste sa ajunga la guvernare si ca “se pot gasi majoritati parlamentare”, in timp ce Alina Gorghiu si Vasile Blaga au anuntat ca cea mai buna variant sunt alegerile anticipate. „In acest moment se pot constitui noi majoritati parlamentare si, daca aceste noi majoritati parlamentare vor fi confirmate prin vot in Parlament, Guvernul va avea o anumita structura”, precizând ca, „in continuare, trebuie urmata Constitutia”, a precizat Turcan, anunta realitatea.net, care a continuat: „Cu siguranta vor urma consultari si in urma acestora va fi propus un nou premier”, Co-presedintele PNL SIbiu, Mircea Cazan spune si el, referindu-se la intrarea PNL la guvernare ca “in acest moment orice este posibil”.

De partea cealalta, conducerea PNL a anuntat, in urma unei sedinte, ca varianta cea mai potrivita acum o reprezinta alegerile anticipate. “PNL a inteles foarte clar un lucru: manifestrarea de aseara este o manifestare impotriva neglijentei, impotiva arogantei. Este un mesaj pe care societatea il da clasei politice, nu cred ca este o supriza pentru nimeni ca PNL solicita alegeri anticipate. Nu exista o alta solutie decat altceva decat alegeri anticipate prin acord politic. Eu vă spun că vom face noi primul pas si vom initia dialoguri cu liderii partidelor parlamentare”, a declarat Gorghiu.

Conform Constitutiei, pentru declansarea alegerilor anticipate este nevoie ca Presedintele Klaus Iohannis trebuie sa numeasca un nou premier, iar Parlamentul sa il respinga de trei ori.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349