ADMINISTRATIE

Turnisorul intra in reabilitare generala!

Turnisorul intra in reabilitare generala!

Turnisorul va fi urmatorul cartier care va intra in proces de reabilitare. Primaria Sibiu a semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, contractul pentru efectuarea reparatiilor capitale in zona de blocuri de o parte si de alta a soselei Alba Iulia.

reabilitare Turnisor Sibiu

Proiectul vizeaza doua zone insumand 25.000 metri patrati ca suprafata:

  • Zona Aleea Pajistei – str. Iasomiei, cuprinsa intre strazile Sos. Alba Iulia, str. Calea Turnisorului si str. Agricultorilor.
  • Zona de blocuri de pe Sos. Alba Iulia, cuprinsa intre str. Graului si str. E.A. Bielz.

In urma unei proceduri de achizitie, contractul a fost semnat cu asocierea SC Constructii SA SIBIU & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea in prima faza a proiectului tehnic, firma avand termen 45 de zile sa predea aceasta documentatie. Apoi va avea la dispozitie 6 luni sa realizeze lucrarile propriu-zise.

In cadrul proiectul se va reabilita suprafata carosabila si trotuarele. Este de asemenea inclusa reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale inierbate, iar cealalta parte cu asfalt. Se va lucra si la retelele de utilitati: se va moderniza reteaua de apa pe o lungime de 1300 de metri si se va introduce in subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborarea cablurilor in tubulatura subterana si instalarea a 130 de stalpi de iluminat noi.

“Anul trecut am modernizat cartierul Dioda si zone din Hipodrom II, Valea Aurie si Resita II. Continuam si anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnisor si ne pregatim sa demaram procedura de achizitie pentru o zona din cartierul Hipodrom I”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309