ADMINISTRATIE

Tursib infiinteaza un traseu nou si extinde alte doua

Tursib infiinteaza un traseu nou si extinde alte doua

Tursib trece la programul de vara din 23 iunie!2

Dezvoltarea de noi cartiere rezidențiale in municipiul Sibiu obliga Tursib sa isi adapteze traseele transportului public in comun. Astfel, in sedinta Consiliului Local din luna ianuare vor fi propuse noi linii dar si prelunginrea unora existente deja, anunta Primaria Sibiu. Daca modificarile vor fi aprobate de catre consilierii locali, noile rute vor intra in vigoare din data de 1 februarie.

“Sibiul se extinde din punct de vedere al spatiilor de locuit si dorim sa oferim locuitorilor din cartierele noi posibilitatea de a utiliza transportul public pentru a ajunge la scoala, la serviciu sau la cumparaturi. Prin operarea acestor modificari, trei cartiere noi vor avea legaturi mai bune cu orasul”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu.

Un nou traseu se infiinteaza pentru deservirea cartierelor Alma si Magnolia. Societatea de transport public supune aprobarii Consiliului Local in sedinta din luna ianuarie infiintarea traseului 19. Initiativa a rezultat in urma solicitarilor cetatenilor din cartierele Alma (strada Ogorului – strada Frunzei) si Magnolia (Calea Surii Mici).

Autobuzele care vor circula pe acest traseu vor pleca din statia de pe strada Andrei Saguna, vor parcurge soseaua Alba Iulia, apoi Calea Turnisorului (cu statii in dreptul strazilor Frunzei), strada Frigoriferului si vor avea capat de linie in cartierul Magnolia de pe Calea Surii Mici. Traseul de intoarcere va urmari aceleasi strazi principale.

Pentru imbarcarea si debarcarea pasagerilor pe acest traseu, Tursib va infiinta sapte noi statii:

  • doua pe Calea Turnisorului, in apropierea intersectiei cu strada Frunzei
  • patru pe strada Frigoriferului
  • statia capat de linie de pe strada Calea Surii Mici, in dreptul cartierului Magnolia.

Traseul 18 se prelungeste in Cartierul Tineretului. Tursib supune aprobarii Consiliului Local Sibiu prelungirea acestei linii care in prezent asigura transportul pana pe strada Lisabona. In urma solicitarilor locuitorilor, autobuzele vor circula pana pe strada Londra. De asemenea, pe traseul 18 se vor infiinta trei statii pe strada Kiev: doua in dreptul scolii nr. 12 si una in apropierea intersectiei cu str. Kogalniceanu.

Traseul 10 se prelungeste spre cartierul nou de pe strada Zavoi. Tursib propune prelungirea traseului cu numarul 10 pana in zona acestui cartier.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309