POLITICA

Udrea il vede pe Johannis pionul cu care Antonescu sa ii dea sah lui Ponta

Udrea il vede pe Johannis pionul cu care Antonescu sa ii dea sah lui Ponta

Elena Udrea considera ca prin aducerea lui Klaus Johannis in Guvern, liderul PNL, Crin Antonescu, incearca sa ii dea „sah” lui Victor Ponta, in conditiile in care viitorul ministru de Interne va fi „opozitia” din interior la premier.

Intrebata, sambata, la Turda, la finalul lansarii filialelor Turda si Campia Turzii ale PMP, cum comenteaza inlocuirea unor ministri PNL din Guvern si propunerea de numire a lui Klaus Johannis ca ministru de Interne, Elena Udrea a spus ca schimbarea unor ministri liberali nu are legatura cu agenda romanilor, ci este „o incercare de preluare a puterii de catre Antonescu de la Victor Ponta”.

„Este un joc politic in interiorul USL, o incercare de preluare a puterii de catre Antonescu de la Victor Ponta. Nu are nicio legatura cu agenda romanilor, nu este aceasta remaniere facuta pentru a genera un guvern mai bun, desi au plecat niste ministri slabi, unii, dintre cei care au venit, se plimba doar pe niste locuri, evident ca nu are legatura cu calitatea guvernarii, ci cu luptele pentru putere din interiorul USL. Ne apropiem de limita acestei uniuni si fiecare dintre cei doi, Victor Ponta si Crin Antonescu, incearca sa aiba un ascendent. De data aceasta, Antonescu incearca sa ii dea sah lui Ponta, aducand in Guvern pe Johannis, care va fi o piatra de incercare, va fi opozitia din interiorul guvernului la Victor Ponta, la care se va adauga opozitia lui Antonescu la Ponta in interiorul USL, pana cand acest circ se va opri si USL va sfarsi prin a se rupe dupa europarlamentare”, a spus Udrea.

Potrivit acesteia, la USL nu se preocupa nimeni de rezolvarea problemelor cu care se confrunta romanii, ci de acaparea puterii.

„Prin aducerea lui Johannis, Crin Antonescu a incercat un joc care, daca ii va iesi, ii va fi de folos in lupta cu Ponta. Legea spune ca Johannis nu ar putea fi mai mult de 15 zile si primar si ministru. Nu stiu cum se va transa, daca Johannis va accepta sa renunte la functia de primar ca sa vina in Guvern, probabil ca nu, pentru ca toata lumea stie ca acest guvern va mai dura foarte putin. S-a antrenat intr-o strategie care nu cred ca ii va folosi la imagine lui Johannis, insa, probabil ca loialitatea fata de Antonescu si proiectul politic al castigarii prezidentialelor i s-au parut mai atractive decat sa ramana primar la Sibiu. Vom vedea ce va face”, a spus Udrea.

Elena Udrea a participat, sambata, la Turda, la lansarea filialelor PMP Turda si Campia Turzii, alaturi de lideri si parlamentari PMP, printre care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Laura Bota, Clement Negrut, Florin Popescu, Florin Secara, Florin Gheorghe, Adrian Papahagi.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349