SOCIAL

ULBS a deschis proiectul „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor”!

ULBS a deschis proiectul „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor”!

ULBS a deschis proiectul „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor2

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, in calitate de beneficiar, si Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala (ADIS), in calitate de partener, au organizat la data de 10 iulie 2014, la Centrul de Reuniune Academica al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, conferinta de deschidere a proiectului „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor” (ID 142145).

In cadrul conferintei, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Rectorul ULB Sibiu, a declarat ca „Ceea ce gandim prin actul medical, ca si prin actul educational, trebuie sa fie nediscriminatoriu, sa se adreseze tuturor acelora care au nevoi medicale, de tratament, de asistenta. Este vorba de a oferi echitate in actul medical populatiei, indiferent despre ce populatie vorbim”.

Conf. univ. dr. Silviu Morar, Decanul Facultatii de Medicina din Sibiu, managerul de proiect, a atras atentia ca „Discriminarea este o realitate, fiecare dintre noi discriminam chiar daca nu suntem constienti de acest fapt. De aceea este necesar ca pregatirea viitorilor medici sa includa si notiuni despre discriminarea pactientilor si sa aprofundam aceste cunostinte”.

Alina Ungureanu, presedinte al ADIS si coordonator al partenerului in proiect, a amintit in cadrul conferintei ca Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala a lansat din 2011 o propunere de curs universitar anti-discriminare, care in prezent este predat in cinci universitati si facultati de medicina, iar efortul proiectului va consta in a transforma acest curs din optional, cum este in prezent, intr-unul obligatoriu.

Proiectul „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor” reprezinta un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care isi propune cresterea performantelor unitatii de invatamant superior implicate, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin adaptarea programelor de studii de licenta la nevoile si cerintele pietei muncii, care sa imbunatateasca accesibilitatea, eficacitatea si echitatea serviciilor medicale oferite populatiei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279