SOCIAL

ULBS este gazda faze nationale a Concursului Studentesc ‘Traian Lalescu’

ULBS este gazda faze nationale a Concursului Studentesc ‘Traian Lalescu’

Cea de a noua editie a faze nationale a Concursului Studentesc ‘Traian Lalescu’ se va desfasura in perioada 19-21 mai, la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

Traian-lalescu

La concurs s-au inscris 83 studenti de la 13 universitati din 7 centre universitare: Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Craiova si Sibiu.

Deschiderea oficiala a concursului va avea loc in 20 mai, ora 9,00, in Aula Academiei Fortelor Terestre ‘Nicolae Balcescu’, iar festivitatea de premiere este programata in data de 21 mai, ora 9,30, in Aula ‘Avram Iancu’ a Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

Editia a IX-a a fazei nationale a concursului este organizata sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii Nationale, de catre Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu prin Facultatea de Stiinte, in colaborare cu Academia Fortelor Terestre ‘Nicolae Balcescu’ si Fundatia ‘Traian Lalescu’.

Concursul se desfasoara pe urmatoarele sectiuni:

Sectiunea A — profil teoretic, anul I si II — pentru studenti de la facultatile de matematica si informatica.

Sectiunea B — profil electric, anul I — pentru studenti de la facultatile de automatica si calculatoare, fizica, electronica, inginerie electrica, electrotehnica, energetica, inclusiv departamentele cu predare in limbi straine, cu aceste profile.

Sectiunea C — profil neelectric — pentru studenti de la facultatile cu profil de stiinte aplicate, mecanic, chimie, transporturi, metalurgie, constructii, economic (de toate formele), biologie, inclusiv departamentele cu predare in limbi straine, cu aceste profile.

Sectiunea D — profil inginerie, anul II — pentru studenti de la facultatile cu profil din domeniul stiintelor ingineresti.

Traian Lalescu (1882-1929), eminent matematician, profesor, inginer, academician, a predat la Facultatea de Stiinte a Universitatii Bucuresti si a avut un rol important in aparitia Gazetei Matematice, a fost primul rector al Scolii Politehnice din Timisoara, infiintata in anul 1920. Este autor al unor lucrari ce au deschis drumuri noi in literatura de specialitate, un savant cu o putere de munca iesita din comun.

Concursul care ii poarta numele are o indelungata traditie in invatamântul românesc. El a fost organizat pentru intâia oara in 1962 si a inregistrat o intrerupere intre anii 1989-1996. Din anul 2008, beneficiind si de sprijinul Fundatiei ‘Traian Lalescu’, concursul se desfasoara la nivel national.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309