SOCIAL

ULBS intareste relatiile cu institutiile de invatamant din China!

ULBS intareste relatiile cu institutiile de invatamant din China!

ULBS intareste relatiile cu institutiile de invatamant din China!2

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a condus o delegatie care s-a deplasat, in perioada 20 iunie–03 iulie 2014, in China unde si-a intarit relatiile cu institutiile de invatamant chineze.

Din delegatie au facut parte reprezentanti ai Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, precum si ai urmatoarelor institutii: Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu; Universitatea din Petrosani; Scoala gimnaziala „Regele Ferdinand” Sibiu; Scoala generala Nr. 1 Sibiu; Scoala gimnaziala „Matei Basarab” din Turnu Rosu; Liceul „J. Lebel” din Talmaciu; Liceul de arte „S. Toduta” din Deva.

Prin intermediul Institutului Confucius din Sibiu, primul Institut Confucius din Romania si cel mai activ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a reusit sa creeze infrastructura necesara dezvoltarii relatiilor academice cu China.

Universitatea sibiana doreste sa popularizeze acest exemplu de bune practici prin sprijinirea institutiilor de invatamant preuniversitar si a mediului de afaceri din Sibiu in dezvoltarea de parteneriate cu omologii chinezi.

”Noi avem deja o traditie in derularea de proiecte solide cu China si ne dorim sa transmitem din know how-ul acumulat de-a lungul timpului si colegilor din preuniversitar, dar si celor din mediul de afaceri.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Au avut loc intalniri la Universitatea de Limbi Straine din Beijing, Institutul Confucius din Beijing si alte unitati de invatamant, precum Liceul Luxun cu care Scoala gimnaziala ”Regele Ferdinand” din Sibiu a semnat un acord de parteneriat.

„Ne dorim sa introducem cursuri nu doar de limba, ci si de istorie si cultura chineza chiar din ciclul primar. Urmarim pe viitor organizarea de schimburi de profesori si elevi si familiile lor intre Romania si China.”- Stefan Firu, Inspector Scolar General

S-au purtat discutii ample privind intensificarea acestor relatii, schimburile de elevi, studenti si profesori, colaborarea in domeniul cercetarii stiintifice, dar si facilitarea dezvoltarii de relatii intre organizatiile si companiile din China si cele din Romania.

De buna colaborare cu partenerii chinezi vor beneficia si viitorii studenti ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, care incepand cu 14 iulie se pot inscrie la unul dintre cele aproape 80 de programe de studiu puse la dispozitie de ULBS.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309