ACTUALITATE

ULBS nu il gireaza pe IPS Laurentiu Streza. Rectorul Ioan Bondrea: „Este un act personal”

ULBS nu il gireaza pe IPS Laurentiu Streza. Rectorul Ioan Bondrea: „Este un act personal”

rectror ULBS Ioan BondreaConducerea Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu se delimiteaza de scandalul in care este implicat Mitropolitul Ardealului Laurentiu Streza, cel care, in calitate de profesor universitar a contribuit la scrierea unei carti in urma careia Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar.

Rectorul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), profesorul Ioan Bondrea, sustine ca universitatea nu are nimic de a face cu editarea cartii „Iubirea milostiva și tamaduitoare” a lui George Becali, coordonata de IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului și profesor la Facultatea de Teologie din cadrul universitatii.

„Publicarea unei lucrari in afara spatiului academic al Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu este un act personal. Chiar daca vorbim despre profesori universitari ai ULBS, institutia nu poate fi legata in niciun fel de actiunile private pe care aceștia le intreprind. In speta de fata vorbim despre girarea unei lucrari in nume personal, de catre IPS Laurentiu Streza, iar noi nu putem ingradi in niciun fel un profesor sa iși asume un astfel de demers”, a declarat rectorul ULBS.

Contactat de corespondentul AGERPRES, Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a afirmat ca va lamuri relatia cu George Becali, autorul cartii „Iubirea milostiva și tamaduitoare”, saptamana viitoare, dupa ce va participa la finalul acestei saptamani, la Sfantul Sinod.

„Exista foarte multe carti la care le-am dat binecuvantarea. Trebuie sa verific daca in acest caz am dat binecuvantarea sau am indrumat”, a spus IPS Laurentiu Streza.

George Becali este primul laic care a primit, pe 14 septembrie, la Sibiu, distinctia „Crucea Șaguniana” din partea Mitropolitului Ardealului, ca semn al recunoștintei pentru donatiile sale catre lacașurile de cult.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309