SOCIAL

ULBS Sibiu scoate la concurs peste 3300 de locuri la studiile de licenta!

ULBS Sibiu scoate la concurs peste 3300 de locuri la studiile de licenta!

ULBS Sibiu scoate la concurs peste 3300 de locuri la studiile de licenta!2

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu scoate la concurs pentru admiterea in anul universitar 2014-2015 peste 3300 de locuri la studiile de licenta si peste 2500 la studiile masterale de la cele noua facultati ale sale.

Anul acesta, oferta educationala a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu cuprinde 3300 de locuri pentru studiile de licenta, dintre care 1620 sunt bugetate, iar 1660 cu taxa.

„E important sa intelegem ca exista o diferenta intre capacitatea de scolarizare a universitatii, care reprezinta numarul maxim de studenti ce pot fi scolarizati si numarul efectiv de locuri scoase la concurs. Acolo unde exista cerere, se poate suplimenta numarul de locuri scoase la concurs pana la atingerea capacitatii de scolarizare.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu.

Inscrierile la concursul de admitere vor avea loc in perioada 14-20 iulie, cu mici diferente in functie de specializare.

La majoritatea specializarilor admiterea se face pe baza de concurs de dosare, criteriul de selectie reprezentandu-l media de la bacalaureat. Exceptie fac anumite specializari precum: Teologia ortodoxa si asistenta sociala, Educatia fizica, Actoria, Medicina generala, Medicina dentara, Farmacia, Conservare si restaurare, Calculatoare, Ingineria Sistemelor, Tehnologia Informatiei si Pedagogia invatamantului primar si prescolar

Taxa de inscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicina si 150 de lei la celelalte opt facultati. Taxele de scolarizare pentru studentii care nu vor reusi sa ocupe un loc bugetat variaza intre 2000 si 3000 de lei pe an la majoritatea specializarilor, exceptand Medicina si Actoria.

In ceea ce priveste cazarea, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispozitie studentilor sai aproape 2000 de locuri de cazare in cele cinci camine aflate in proprietatea universitatii si cele trei camine aflate in administrare. Tarifele variaza intre 160 si 670 de lei pe luna, in functie de conditiile din caminul ales, insa toate caminele ULBS ofera conditii optime studentilor, fiind in permanenta intretinute si modernizate.

Inscrierea pentru programele de masterat are loc in aproximativ aceleasi perioade. Oferta educationala pentru master consta in 900 de locuri finantate de la bugetul de stat si 1650 de locuri cu taxa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349