SOCIAL

ULBS Sibiu tinteste sus prin proiectul „Laboratorul Antreprenorial Universitar – Progres prin Inovare si Practica – (UniversPractic)”!

ULBS Sibiu tinteste sus prin proiectul „Laboratorul Antreprenorial Universitar – Progres prin Inovare si Practica – (UniversPractic)”!

ULBS Sibiu tinteste sus prin proiectul Laboratorul Antreprenorial Universitar – Progres prin Inovare si Practica – (UniversPractic)2

In data de 20 octombrie 2014, incepand cu ora 11:00, in Aula Avram Iancu, a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu va avea loc conferinta de lansare a Laboratorului Antreprenorial Universitar, din cadrul proiectului POSDRU: „Laboratorul Antreprenorial Universitar – Progres prin Inovare si Practica – (UniversPractic)”.

Proiectul este co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 2 – „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie: 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa” si se va derula pe o perioada de 18 luni, incepand cu data de 15.05.2014 si pana la data de 15.11.2015, cu un buget total de 2.140.470 lei.

Alaturi de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – in calitate de beneficiar, la implementarea acestui proiect contribuie in calitate de partener S.C. Integrated Corporate Security Services S.R.L.

Sub motto-ul: „TINTESTE SUCCESUL !”, proiectul UniversPractic isi propune realizarea unui sistem formativ de educatie complementara, capabil sa faciliteze mobilitatea tinerilor intre sistemul de invatamant si piata muncii, prin promovarea studentilor si masteranzilor Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, orientati spre dezvoltare personala si profesionala, dornici sa se perfectioneze si sa acumuleze experienta in organizatiile publice si private.

Prin obiectivele asumate, este sustinuta formarea competentelor de analiza, proiectare, organizare si evaluare pentru activitatile profesionale – indispensabile oricarui domeniu de activitate, realizate prin: servicii de orientare si consiliere profesionala, participarea in forumuri participativ-interactive de dezbateri (pe sistem Karl Popper), simulari decizionale si de analiza strategica (War Room), conceperea  planurilor de afaceri (Incubatorul de Proiecte).

Atat prin participarea la exercitiile oferite de Laboratorul Antreprenorial Universitar, dar si prin implicarea in stagiile de practica (internship) cu scopul cresterii insertiei profesionale si pentru dobandirea de competente corelate cu cereintele pietei muncii, se urmareste dezvoltarea competentelor cheie – comune mai multor ocupatii aprobate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, precum: competente sociale si civice, abilitati de comunicare si de exprimare culturala, competente informatice, competente antreprenoriale.

Apeland la metode interactive de invatare, inclusiv prin instrumente inovative TIC, in cadrul proiectului se va implementa un laborator de analiza competitiva si strategica de tip War Room (unic in Romania la nivel universitar) cu infrastructura capabila sa sustina dezvoltarea de rapoarte strategice pentru consilierea factorilor de decizie in organizatiile private si publice.

In aceeasi masura, se urmareste ca Laboratorul Antreprenorial Universitar sa devina o platforma mai ampla pentru formarea deprinderilor si atitudinilor antreprenoriale, pentru insusirea valorilor de responsabilizare si asumare constienta, dar si pentru o intelegere articulata a nevoilor existente in mediul socio-economic actual.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309