ECONOMIE

Un brand al Sibiului vandut pe bucati devine hypermarket. Investitie de 2 milioane de euro

Un brand al Sibiului vandut pe bucati devine hypermarket. Investitie de 2 milioane de euro

O parte din fosta fabrica de bere Trei Stejari din Sibiu, scoasa la licitatie, dupa ce compania a intrat in insolventa, a fost achizitionata de un importat lant de hypermarket-uri, pentru a deschide aici o noua unitate.

magazin_lidl

Cumparatorul este retailerul german Lidl, care intentioneaza sa deschida al patrulea magazin din municipiul Sibiu. Potrivit surselor din piata, valoarea totala a investitiei se cifreaza la aproximativ 2 milioane de euro, iar viitorul hypermarket va fi deschis pana la sfarsitul acestui an.

Din cei peste 25000 de mp ai fostei fabrici, Lidl a achizitionat aproape 7000 de mp, in urma unei licitatii organizate de lichidatorul KPMG Restructuring.

La nivel national, in 2016 Lidl are prevazute investitii de 20 milioane de euro, pentru deschiderea a 10 noi magazine si un centru logistic, la Lugoj, scrie wall-street.ro. La sfarsitul anului trecut, Lidl detinea in Romania 192 de magazine de tip discounter si peste 4200 de angajati.

Lidl este parte a grupului german Schwartz, care mai este prezent in Romania cu reteaua de hipermarketuri Kaufland. Schwartz are peste 10.000 de magazine Lidl in 26 de tari din Europa, peste 100 de centre logistice si 170.000 de angajati.

Foto: turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309