CULTURA

Un documentar lansat la Astra Film Festival Sibiu va avea premiera in noiembrie la HBO Romania!

Un documentar lansat la Astra Film Festival Sibiu va avea premiera in noiembrie la HBO Romania!

Un documentar lansat la Astra Film Festival Sibiu va avea premiera in noiembrie la HBO Romania!2

Documentarul „Pasaport de Germania”, de Razvan Georgescu despre vanzarea intregii populatii germane din Romania catre Republica Federala Germania”, va avea premiera pe 27 noiembrie, de la ora 20.00, la HBO Romania.

„Pasaport de Germania/ Trading Germans”, un documentar regizat de Razvan Georgescu si produs de HiFilm, Februar Film si HBO, va fi difuzat la HBO Romania pe 27 noiembrie, de la ora 20.00, si pe 30 noiembrie, de la ora 01.25.

„Pasaport de Germania” spune povestea celui mai amplu negot de oameni din Europa secolului XX: vanzarea organizata, sistematica a intregii populatii germane din Romania catre Republica Federala Germania (RFG). Documentarul se axeaza pe istoriile personale ale celor direct afectati de acest transfer.

In timpul prezentei lor continue de 850 de ani in Transilvania si de peste200 de ani in Banat, germanii au infruntat vitregiile naturii, valurile de mongoli si epidemiile, s-au opus tentativelor de asimilare ale maghiarilor si romanilor, au indurat deportarile in Baragan si in Uniunea Sovietica. In ciuda greutatilor, ei au prins radacini aici si s-au bucurat de o pozitie sociala confortabila. Pana cand s-a pus la cale negotul, iar germanii au disparut – peste noapte – din Romania.

Cum a fost posibil sa vinzi un intreg grup etnic, aproximativ 245.000 de germani, din Romania comunista intre 1968 si 1989? Care au fost motivele care au stat la baza disparitiei a 850 de ani de cultura din Romania in 22 de ani, intr-o clipire istorica? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care incearca sa gaseasca raspuns noul documentar, „Pasaport de Germania/ Trading Germans”.

Documentarul „Pasaport de Germania” a avut premiera nationala la editia din acest an a festivalului international de film documentar Astra Film Festival, care s-a desfasurat in perioada 6 – 12 octombrie, la Sibiu.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309