ECONOMIE

Un hypermarket din Sibiu vrea sa dea tunul de Sarbatori, apoi se va inchide

Un hypermarket din Sibiu vrea sa dea tunul de Sarbatori, apoi se va inchide

Incepand cu 1 ianuarie 2017, unul din primele hypermarket-uri din Sibiu va disparea de pe piata, dupa ce compania care il administreaza intentioneaza sa renunte la el.

xxl-sibiu

Este vorba despre grupul german Rewe, care mai detine pe piata locala retelele Penny Market şi XXL Megadiscount. Decizia nemtilor vine la un an dup ace au vandut supermarketurile Billa catre Carrefour, anunta zf.ro.

Cele 8 magazine XXL Megadiscount, deschise pe format mare de discounter, vor fi inchise la 31 decembrie 2016, potrivit surselor din piata.

Doua dintre acestea, cele din Sibiu şi Galati, se vor vinde, iar celelalte şase se vor reorganiza, urmând a avea o suprafata de vânzare mai mare, mai spun sursele din piata.

Ziarul Financiar a scris inca din vara acestui an ca nemtii vor scoate la vânzare magazinele. Magazi­nele XXL Mega Discount au o suprafata medie de 2.500 mp şi circa 7.500 de produse in oferta. 

Rewe a mai vândut in 2010 şi re­tea­ua de magazine cash&carry Selgros intr-o tranzactie internationala.

Prelua­­rea lantului de supermar­keturi Billa de catre Carrefour la finalul anului trecut a fost insa o mutare locala. In prezent grupul Rewe mai are pe piata locala lantul de discount Penny Market şi hard-dis­coun­terul XXL Mega Dis­count. Astfel, nemtii de la Rewe mai au in to­tal 183 de magazine, iar dintre acestea opt sunt XXL Mega Discount, restul fiind sub brandul Penny Market.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309