ACTUALITATE

Un nou mod de inselatorie, la Sibiu. ”Avem sa va inapoiem o datorie…”

Un nou mod de inselatorie, la Sibiu. ”Avem sa va inapoiem o datorie…”

Un nou mod a-i insela pe sibieni a fost descoperit de politisti. A patit-o o femeie din Selimbar, care, din cauza ingeniozitatii hotilor si a neatentiei sale, a ramas fara 800 lei, bani furati chiar de sub nasul ei.

infractiune, furt din locuinta, stiri de sibiu

Acasa la victima au venit doua persoane care, sub pretextul ca au sa-i inapoieze fiului sau suma de 100 de lei, au intrat in casa. Unul din cei doi hoti i-a aratat femeii o bancnota de 200 de lei, de la care astepta restul de 100 de lei. Asa a putut intra in casa, observand sertarul in care sunt tinuti banii. Sub pretextul ca are nevoie de un pahar cu apa, unul din autori a urmat victima in bucatarie, timp in care cel de-al doilea a sustras din sertar 800 de lei.

Politistii Postului de Politie Selimbar continua cercetarile in vederea identificarii celor doi si recuperarii prejudiciului.

Politia recomanda sibienilor, in special persoanelor varstnice, sa nu permita accesul persoanelor necunoscute in imobil, indiferent de motivul pe care il invoca acestia.

Infractorii sunt inventivi si sub diferite pretexte va castiga increderea ca sunt de buna credinta.

Cele mai frecvent utilizate metode sunt:

–          metoda falsul angajat prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanti ai unor companii de gaz, apa sau electricitate;

–           metoda deratizare care presupune oferirea unor servicii de acest gen de catre falsi  angajati ai unor firme cu acest profil sau

–           metoda „strainul” utilizata de regula de infractorii care motiveaza ca nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul ca au o urgenta medicala si nu au bani romanesti asupra lor, solicitand in acest mod victimelor sa le schimbe sumele de bani in valuta.

Prin aceste metode  reusesc sa ia banii lasand in schimb drept garantie o geanta in care afirma ca se afla valuta sau bunuri de valoare promitand ca se vor intoarce.

Trei masini sparte intr-o zi

Trei furturi din autoturisme au fost sesizate ieri in municipiul Sibiu, iar victime au fost soferii care au lasat, la vedere, bunuri care i-au atras pe hoti. Acestia au spart geamurile masinilor si au sustras obiecte de valoare (statie emisie-receptie, o geanta) dar si o oglinda. Prejudiciul in urma celor trei infractiuni este de 4.800 de lei.

In toate aceste cazuri politistii Biroului Investigatii Criminale efectueaza cercetari pentru a identifica faptuitorii si a recupera prejudiciul.

Politistii le recomanda cetatenilor sa fie responsabili cu bunurile care le apartin si sa nu lase lucrurile personale la vedere – pe bord, banchete ori in torpedo. ”Cel mai sigur mod de adapostire a acestora il reprezinta portbagajul, care trebuie sa fie asigurat corespunzator. Bunurile de valoare sunt principala atractie pentru hoti, acestia au nevoie de doar cateva secunde pentru a actiona”, avertizeaza politistii.

Referitor la furtul oglinzilor, politistii recomanda gravarea pe sticla a numarului de inmatriculare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275