ADMINISTRATIE

Un nou pod peste Cibin, in zona pietei

Un nou pod peste Cibin, in zona pietei

podul nou peste CibinActualul pod peste Cibin, din dreptul pietei agroalimentare va fi refacut in totalitate, pentru ca acesta “nu mai corespunde nevoilor traficului foarte intens din aceasta zona”, anunta Primaria Sibiu.

Contractul a fost semnat vineri, de primarul Klaus Johannis, iar de constructia noului pod se va ocupa asocierea SC Prodial Srl – SC Arcada Company SA Galati – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstructia. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fara TVA).

Pe parcursul celor 20 de luni prevazute ca termen de executie a lucrarilor, constructorul va demonta podul existent, pastrand elementele metalice inca viabile si va monta o pasarela provizorie pentru circulatia pietonilor. Statia hidrologica din apropierea podului existent va fi relocata pentru a face loc santierului. Se vor moderniza retelele de apa si canalizare, retelele de telecomunicatii, cele de gaz si electricitate care traverseaza Cibinul.

Un nou pod va fi construit pe structura a patru arce metalice, unite cate doua in zona trotuarelor. Un aspect important pentru functionalitate, dar si aspect este construirea unei alei de promenada pe fiecare mal, in dreptul podului, asemanatoare cu cele amenajate la podul Neculce.

Circulatia pe noul pod se va desfasura pe patru benzi de circulatie. Vor fi amenajate trotuare si piste pentru biciclete pe ambele parti. De asemenea, podul va avea un sistem de iluminat public nou.

Pe durata lucrarilor, cei care doresc sa traverseze Cibinul vor utiliza podul Neculce, podul Peco sau podul care face legatura cu strada Rusciorului. Dupa prezentarea proiectului in Comisia de Circulatie constructorul va face publica data inchiderii circulatiei pe podul existent si inceperea lucrarilor.

Garantia prevazuta in contract pentru aceste lucrari este de cinci ani.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349