SOCIAL

Un nou premiu pentru studentii Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. Locul trei la un concurs international, in Italia  

Un nou premiu pentru studentii Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. Locul trei la un concurs international, in Italia   

ULBS premiul 3 la Targul International de la Venetia

Patru studenti ai Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu – Keszeg Julia, Oancea Razvan Nicolae, Ciucan Alexandru George si Şerban Leonard Gabriel, coordonati de prof.univ.dr. Mihaela HERCIU si conf.univ.dr. Camelia OPREAN – au reusit sa obtina o noua medalie pentru universitatea sibiana, la un concurs international. Echipa PROSIM a ULBS a obtinut locul 3 la Targul International al Intreprinderilor Simulate, editia a VII-a, eveniment organizat la Jesolo (Venetia, Italia) sub egida EUROPEN – PEN International, reteaua internationala a firmelor de exercitiu si intreprinderilor simulate.

Studentii sibieni au fost distinsi cu medalia de bronz in competitia celui mai bun spot publicitar.

In cadrul Targului International de la Jesolo si-au prezentat oferta de produse sau servicii 66 de firme de exercitiu si intreprinderi simulate, provenind de la institutii educationale din Italia, Romania, Austria, Polonia si Cehia.

Din Romania, la Venetia au mai fost prezente alte doua echipe: SMART OWL (Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galati) care a obtinut locul 1 la competitia „Look: here I am!” si ALPHA CONSULTING (Academia de Studii Economice din Bucuresti) – locul 2 la competitia pentru cel mai bun spot publicitar.

Pe parcursul celor doua zile de targ (15-16 aprilie), studentii SIMPRACT au avut ocazia de a-si exersa tehnicile de negociere, vanzare, marketing si comunicare, relationand cu celelalte firme participante si incheind tranzactii cu acestea. Munca studentilor a inceput insa inainte de participarea efectiva la targ, prin pregatirea materialelor de promovare, a conceptului de stand, a filmelor de prezentare, precum si prin contactarea altor firme participante, pentru derularea de negocieri preliminare.

Proiectul SIMPRACT – Tranzitia de la scoala la viata activa prin practica si crearea de intreprinderi simulate – este coordonat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si implementat in parteneriat cu Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) si cu 8 prestigioase universitati din Romania: Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanta, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea ”Valahia” din Targoviste, Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu.

SIMPRACT se deruleaza in perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si are un buget total de 17.384.209,71 lei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309