ADMINISTRATIE

Un nou tip de sera modulara la Serviciul Parcuri si Zone Verzi!

Un nou tip de sera modulara la Serviciul Parcuri si Zone Verzi!

Un nou tip de sera modulara la Serviciul Parcuri si Zone Verzi!2

Serviciul de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi din municipiul Sibiu a finalizat proiectul de creare a unei sere modulare pentru productia de plante si arbusti.

Demersurile pentru acest proiect au inceput in 2013, cand au fost amenajate retelele de utilitati care alimenteaza sera modulara. Anul acesta a fost achizitionata si instalata structura care alcatuieste sera modulara, contractul de achizitie si instalare avand valoarea de 129.890 lei.

Structura va asigura o mai mare eficienta in ceea ce priveste consumul de curent electric, de apa si agent termic. Sera are o latime 10 m, o lungime de 50 m, fiind inalta de aproape 5 metri. Aceasta este acoperita cu o folie dubla gonflabila, rezistenta la razele UV, intre cele doua straturi ale foliei formandu-se o perna de aer care asigura o buna izolare. O pompa electrica introduce aer in aceasta perna pentru a mentine temperatura interioara constanta.

Structura prevede si o aerisire superioara care este actionata prin intermediul unor senzori. Astfel, atunci cand temperatura exterioara ajunge la 19-20 grade Celsius aerisirea se deschide automat, cu ajutorul unui motor, aceasta inchizandu-se automat la scaderea temperaturii sub aceste valori. De asemenea, in cazul in care vantul are o viteza de peste 25 km/ora, senzorul comanda inchiderea automata a trapei.

In aceasta sera sunt deja pregatite plantele si arbustii care vor fi plantati in teren in toamna acestui an. Serviciul public amintit va extinde acest sistem de sere cu noi structuri, fiind mult mai eficiente decat modulele care functioneaza in prezent. Serele existente sunt construite pe structura metalica, dar sunt alcatuite din panouri de sticla, ceea ce face foarte dificila reglarea temperaturii interioare a serei.

Reamintim faptul ca aproximativ 60% din materialul dendro-floricol utilizat in parcurile si zonele verzi din Sibiu provine din aceste sere, restul de plante si arbori fiind achizitionate.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279