SOCIAL

Un profesor a returnat titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu!

Un profesor a returnat titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu!

Un profesor a returnat titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu!2

Corneliu Bucur a returnat Consiliului Judetean Sibiu titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu, nemultumit de modul in care institutia a colaborat cu el.

CJ Sibiu s-a reunit, joi, in sedinta lunara, iar la lucrari a participat si profesorul Corneliu Bucur, care, in octombrie 2013, a primit titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu.

La un moment dat, el a cerut aprobarea de a lua cuvantul, iar consilierii au acceptat in unanimitate.

„Peste cateva zile se implinesc opt luni de cand am depus in plenul CJ un memorandum cu sapte proiecte si am cerut sa mi se precizeze daca sunt de interes sau nu. In cele opt luni, nu am primit niciun raspuns, ceea ce mi se pare o lipsa de consideratie pentru un om cu experienta mea si fata de calitatea cu care m-ati onorat, cea de Cetatean de onoare. In al doilea rand, consider ca modul in care am fost privit si tratat in cele opt luni de cand am primit aceasta distinctie demonstreaza ca nu a fost un gest de pretuire si onorare a muncii si experientei mele. Intrucat eu nu am acceptat niciodata impostura si nici compromisul, ma vad in postura, deloc placuta, deloc agreabila, deloc onorabila, sa consider ca nu binemerit titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu. Cu toata apasarea si regretul, va remit cele doua inscrisuri ale cetateniei mele de onoare”, a declarat Corneliu Bucur, in timp ce i-a inmanat presedintelui CJ, Ioan Cindrea, diploma si placheta cu titlul „Cetatean de onoare al judetului Sibiu”.

Corneliu Bucur a adaugat ca se astepta „la mai multa consideratie” si la „o colaborare reala” cu reprezentantii CJ Sibiu.

„Nu m-ati onorat cu beneficiul unei colaborari reale, ci doar declarate”, a spus Bucur.

La randul sau, presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a precizat ca propunerile supuse atentiei de catre Corneliu Bucur sunt analizate de catre angajatii CJ Sibiu si comisiile de specialitate, dar necesita foarte multi bani pentru a fi puse in practica.

„Cred ca ati primit la numeroasele scrisori pe care le-ati trimis raspunsuri. Cu siguranta pentru noi a fost o onoare – si cred ca vorbesc in numele colegilor – sa va acordam titlul de Cetatean de onoare. Am facut-o cu toata consideratia pentru munca pe care ati depus-o la Muzeul Astra unde, din cei 50 de ani de existenta, dumneavoastra ati fost 39 de ani. Propunerile sunt in analiza la diferite comisii. Sunt propuneri ample, care necesita bugete si bani multi”, a declarat Cindrea.

El a precizat ca nu va supune aprobarii CJ retragerea titlului si i-a cerut lui Corneliu Bucur sa revina asupra deciziei sale.

„Am inteles nemultumirea dumneavoastra, dar noi nu vom supune ordinii de zi retragerea acestui titlu. Pentru noi a fost o onoare sa vi-l acordam si este decizia dumneavoastra de a renunta la el, dar eu sper sa reveniti asupra acestei decizii”, a spus Cindrea.

Corneliu Bucur, care in prezent este pensionar, a primit titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu in 25 octombrie 2013. Bucur a fost director general al Complexului National Muzeal Astra din Sibiu, fost senator si fost consilier judetean din partea PDL pana in 2010, cand a fost exclus din partid si i s-a retras mandatul.

Pana in acest moment, titlul de Cetatean de onoare al judetului Sibiu a mai fost acordat actorului Ion Besoiu, interpretei Lucretia Ciobanu, dar si lui Mircea Pacurariu, Nicolae Nan si Iacob Catoiu.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309