EVENIMENT

Un sibian, Pompierul de Onoare al anului. A salvat 29 de oameni!

Un sibian, Pompierul de Onoare al anului. A salvat 29 de oameni!

Plutonierul major Filip-Mihai Midrigan

Curajul si profesionalismul unui pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu i-a adus acestuia titlul de „Pompier de Onoare al anului”, fiind decorat de vicepremierul Gabriel Oprea. Plutonierul major Filip-Mihai Midrigan fost decorat pentru ”prezenta de spirit dovedita in indeplinirea unei misiuni de stingere a incendiului in urma careia au fost salvati 25 de adulti si 4 copii”.

De asemenea, in cadrul ceremoniei de marcare a Zilei Pompierului, vicepremierul Oprea a inmanat si distinctia „Salvatorul de Onoare al anului” plutonierului major Stefan Bauta de la ISU Bucuresti — Ilfov, care, aflandu-se in timpul liber, a intervenit pentru acordarea primului ajutor pentru patru victime ale unui accident rutier, pana la transportul acestora la unitatile spitalicesti.

Pentru recompensarea efortului profesional depus si a rezultatelor obtinute in indeplinirea misiunilor incredintate, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania au fost inaintati in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim, 272 de ofiteri, maistri militari si subofiteri din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si unitatile subordonate, dupa cum a precizat MAI intr-un comunicat de presa.

Prezent la ceremonia de duminica, dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a afirmat ca, in cei 167 de ani de istorie si traditie a pompierilor romani, acestia au fost mereu alaturi de societatea romaneasca.

„Sunt 167 de ani in care pompierii romani au fost alaturi de societatea romaneasca, au luptat contra-cronometru pentru salvarea vietii, in unele cazuri chiar cu sacrificiul suprem, devenind eroi in memoria noastra”, a spus Arafat.

In opinia sa, se poate vorbi cu incredere despre conceptul de salvator universal, un deziderat care a devenit realitate concreta. „Acest concept trebuie privit prin prisma extinderii majore a responsabilitatilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, acestea acoperind astazi o gama mult mai variata de situatii de urgenta — de la incendii, inundatii, intemperii pana la cazurile medicale de urgenta si accidentele colective, fara a fi impusa o limita la implicarea pompierilor in orice situatie de urgenta in care este nevoie de sprijin acordat cetatenilor si societatilor. Misiunile pompierilor au devenit din ce in ce mai dificile, riscurile au crescut, situatiile de urgenta sunt tot mai complexe, dar pentru a face fata trebuie sa fim cat mai bine pregatiti ca persoane, dar si ca dotare”, a subliniat Raed Arafat.

Secretarul de stat in MAI a multumit Guvernului pentru „alocarea la rectificarea bugetara din iulie a 50 de milioane de euro din fondurile europene pentru achizitionarea de echipamente si vehicule de interventie, precum si de echipamente de comunicatii”, mentionand ca deja peste 40% din suma alocata a fost angajata.

„Acest lucru inseamna ca pompierii vor pasi in anul 2016 mai pregatiti si mai eficienti”, a mai spus Arafat.

Sursa: Agerpres

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349