SOCIAL

Un singur 10 la BAC in judetul Sibiu. Promovabilitate mai mare decat anul treecut

Un singur 10 la BAC in judetul Sibiu. Promovabilitate mai mare decat anul treecut

bacalaureat (1)Aproape 70% din elevii care s-au inscris la bacalaureat au promovat examenul in judetul Sibiu, anunta Inspectoratul Scolar Judetean. Promovabilitatea inainte de contestatii este de 69,02 la suta in judetul Sibiu, cu aproape sase procente mai mare decat in vara anului trecut.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Livia Cretulescu, a declarat, duminica seara, corespondentului MEDIAFAXca 69,02 la suta din elevii inscrisi la bacalaureat au reusit sa obtina medii peste 6.

Promovabilitatea la bacalaureat in acest an este cu aproape sase procente mai mare decat rezultatul din vara anului trecut, care a fost de 63,7 la suta, inainte de contestatii.

Potrivit Liviei Cretulescu, in judetul Sibiu s-au inscris la examenul de bacalaureat 2.482 de elevi, doar 2.353 dintre acestia prezentandu-se la toate probele.

De asemenea, trei elevi au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi cu telefoane mobile sau cu foi de pe care ar fi putut copia.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Sibiu, la Liceul Tehnic pentru Transport Rutier din Tarnava promovabilitatea este de suta la suta.

„La aceasta unitate s-a obtinut acest procent datorita faptului ca a fost un singur elev inscris, unul prezentat si reusit”, a precizat Livia Cretulescu.

In afara acestui liceu, cea mai mare promovabilitate s-a inregistrat la Colegiul „Octavian Goga” – 99.07 la suta, urmat de Colegiul National „Brukenthal”, cu 97,44 si Colegiul National „Gheorghe Lazar”, cu 97,21, toate din municipiul Sibiu.

O singura eleva din judet – Denisa Savu, de la Colegiul National „Octavian Goga” – a obtinut media 10.

Pe de alta parte, la doua licee din judet – Liceul Tehnic „Ilie Macelaru” din Miercurea Sibiului si Liceul Tehnic Cisnadie – niciun candidat nu a reusit sa promoveze examenul. La prima unitate de invatamant au fost zece elevi inscrisi, insa niciunul nu a promovat examenul, iar la cea de-a doua unitate s-au inscris noua elevi si s-au prezentat doar opt, de asemenea, niciunul nereusind sa obtina medie peste 6.

La nivel national, promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014, inaintea contestatiilor, este de 59,22%, dupa centralizarea a 99,88% din date, cu 3% mai mult fata de situatia inregistrata anul trecut, a anuntat duminica Ministerul Educatiei.

Rezultatele inregistrate inainte de contestatii se vor afisa pana luni si in aceeasi zi absolventii vor putea depune contestatii, intre orele 12:00 si 16:00. Acestea urmeaza sa fie solutionate in intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice pe data de 11 iulie.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2014 vor fi afisate luni, 7 iulie, pana la ora 12:00. CONTESTATIILE vor putea fi depuse inte orele 12:00-16:00.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279