EVENIMENT

Un SOFER BAUT a fost prins de politisti la volanul masinii! SFATURI IMPORTANTE pentru PIETONI!

Un SOFER BAUT a fost prins de politisti la volanul masinii! SFATURI IMPORTANTE pentru PIETONI!

Sebastian Barbu si Sergiu Itu revin pe macadam! Raliul Iasului este urmatoarea incercare!2

In data de 04 septembrie a.c., in jurul orei 10,15, politistii au identificat in trafic un conducator auto in varsta de 63 de ani, din orasul Tarnaveni, care se deplasa la volanul autoturismului pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Blajel si care, la testarea cu aparatul etilotest, a avut un rezultat de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul este cercetat in prezent sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Este bine de stiut

Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar in lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stanga a drumului, in directia lor de mers.

Pietonii au prioritate de trecere fata de conducatorii de vehicule numai atunci cand sunt angajati in traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzator, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.

Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta intreaga raspundere a accidentarii lor, in conditiile in care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector.

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275