SOCIAL

Un student al ULB Sibiu – inventie care transforma o casa obisnuita, in casa viitorului. A primit medalia de aur

Un student al ULB Sibiu – inventie care transforma o casa obisnuita, in casa viitorului. A primit medalia de aur

Iosif Bancioiu - ulbsibiu

Facultatea de Inginerie a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu a obtinut o noua medalie la un concurs international de proiecte informatice.
Echipa „Technical_Spirits_II”, formata din Iosif Banicioiu, student in anul I la specializarea Calculatoare si Conf.univ.dr.ing. Adrian Florea, in calitate de profesor indrumator, reprezentand Departamentul de Calculatoare si Inginerie Electrica a Facultatii de Inginerie, a obtinut medalia de aur la sectiunea Hardware Control din cadrul etapei nationala a celei de-a XIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2015.
Cei doi reprezentanti ai ULBS au prezentat lucrarea “PLC Door Opening Software” insotita de montajul sistemului automat. „Este vorba de un modul al unei automatizari, modul controlat cu ajutorului unui PLC (Progammable Logic Controller), care ajuta la deschiderea unei usi pe baza de senzori de miscare, cititor de carduri si interfon. Este interesant faptul ca, prin adaugare de module I/O (input/output) se pot conecta diversi senzori, care prin modificarea software-ului, pot monitoriza diversi parametrii, PLC-ul comandand diverse circuite. Modulul prezentat face parte dintr-un proiect mult mai complex, care transforma o casa obisnuita in “casa viitorului”, a declarat Iosif Banicioiu.
Echipa ULBS va participa, la Bucuresti, in perioada 14-18 mai 2015, la faza internationala a competitiei.
Concursul Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2015 (http://www.infomatrix.ro/) este organizat de catre Ministerul Educaţiei si Cercetarii Stiintifice din Romania, Universitatea Europei de Sud-Est “Lumina”, grupul de Instituţii de Invaţamant „Lumina” si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Pentru faza finala au fost preselectate 155 proiecte, concursul fiind structurat pe cinci secţiuni: Robotics, Programming, Short movie, Hardware Control (30), Computer Art, reunind atat elevi de liceu cat si studenti din cele mai prestigioase universitati din tara: Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Bucuresti, Universitatea “Titu Maiorescu” Bucuresti, Universitatea “Valahia” Targoviste, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Primele 3 proiecte din fiecare categorie s-au calificat pentru finala internationala a concursului unde vor participa si alte 332 de proiecte internaţionale, din tari de pe 4 continente – Asia, Africa, America de Sud si Europa (http://www.infomatrix.ro/projects/qualified). Printre personalitatile care au vizitat standurilor concurentilor s-a numarat si domnul Acad. Dr. Dan Tufis, directorul Institutului de Cercetare pentru Inteligenta Artificiala din cadrul Academiei Romane.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349