POLITICA

Ungureanu: De azi am intrat in campania pentru PREZIDENTIALE!

Ungureanu: De azi am intrat in campania pentru PREZIDENTIALE!

Ungureanu De azi am intrat in campania pentru PREZIDENTIALE!2

Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca de azi a intrat in campania pentru prezidentiale, afirmand ca ar suna bine un tandem Ungureanu – Cristian Diaconescu.

„Candidatura mea la prezidentiale ramane in picioare, este foarte ferma. Incepand de azi (joi – n.r.) sunt in campania pentru prezidentiale”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat ca priveste cu interes congresul PMP, programat sambata, adaugand ca nu exclude un tandem cu Cristian Diaconescu pentru alegerile prezidentiale.

„Un tandem Ungureanu – Diaconescu suna bine. Cum suna bine si un Papahagi in fruntea PMP. Nu scot dincalcul nici tandemul Ungureanu – Iohannis”, a afirmat liderul Fortei Civice.

Ungureanu considera ca fuziunea PNLPDL nu este suficienta pentru victoria dreptei la prezidentiale, intrucat un presedinte nu poate fi dat doar de doua partide mari, varianta sa fiind realizarea unei uniuni a tuturor partidelor de dreapta.

„Coagularea nu se face dintr-un punct, trebuie generozitate si relaxare politica. O uniune a fortelor de dreapta o vedem mult mai bine. Nu exista vot de dreapta care sa fie aruncat la cos”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a declarat ca PNL si PDL au luat impreuna la alegerile europarlamentare 27 la suta si ca „pana la 37 la suta, cat a obtinut PSD, iti mai trebuie zece procente”.

„Cele zece puncte se pot lua de la Forta Civica, PMP si independenti. Succesul in toamna nu poate fi dat doar de doua partide mari. Salutam intentia de fuziune PNL-PDL, dar cand trasezi granite fata de alte partide faci pasi gresiti. Trebuie mult tact si viziune”, a apreciat Ungureanu.

El a adaugat ca au aparut „declaratii ciudate si stranii” din zona PNLPDL si ca asteapta unele explicatii.

„Iohannis spunea recent, erijandu-se in sef informal PNL-PDL ca fuziunea cu alte partide mai mici s-ar putea face dupa prezidentiale. Nu stiu daca a avut mandat PNL. Il rog sa tratam cu calm toate sensibilitatile din zona de dreapta. Exista tentattia celui care vine de la primaria Sibiu sa creada ca lume cade la picioare imediat. Nu e chiar asa”, afirmat Ungureanu.

El a adaugat ca este riscant sa pornesti la o fuziune creand ziduri fata de celelalte partide.

Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca, la sfarsitul acestei saptamani, Colegiul Director al Fortei Civice se va intruni la Predeal, unde vor fi discutate optiunile de viitor ale partidului.

„Luam in calcul toate optiunile”, a spus Ungureanu.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Forta Civica Sibiu, vicepresedintele formatiunii Diana Pavelescu a avansat ideea unui tandem intre Mihai Razvan Ungureanu si Klaus Iohannis, in care liderul PNL sa fie viitor prim-ministru, iar Ungureanu candidat la prezidentiale.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275