SOCIAL

Unii cred ca-si cumpara loc in RAI: Un cioban din Marginimea Sibiului a dat o avere pe un loc in strana bisericii!

Unii cred ca-si cumpara loc in RAI: Un cioban din Marginimea Sibiului a dat o avere pe un loc in strana bisericii!

Unii cred ca-si cumpara loc in RAI Un cioban din Marginimea Sibiului a dat o avere pe un loc in strana bisericii!

Licitatia facuta de biserica din comuna Poiana Sibiului din Marginimea Sibiului, a facut ca pretul inchirierii unui singur loc in strana sa ajunga la o valoare care poate echivala cu usurinta cu cea a unei masini de lux.

Manea Vonica, unul dintre oierii din zona, a licitat pentru un loc in strana bisericii pana la 200.000 de lei, adica aproximativ 44.000 euro. Banii au fost achitati parohiei, iar sotia celebrului cioban poate asista acum linistita la slujbele preotului Ioan Radulet.

“Ma simt jenat ca se platesc atat de multi bani pentru o strana. Nu este crestineste, dar nu am ce face, e licitatie si poienarii arunca cu bani”, s-a plans parintele Radulet. Cu toate ca platesc bani frumosi pentru strane, sunt oameni care nu dau pe la biserica. “S-au mai platit si 80.000 de lei, dar suma aceasta este foarte mare”, a adaugat preotul, care sustine ca pana acum s-ar fi strans peste 170.000 din licitarea locurilor in strana.

Mai mult, suparat ca banii nu sunt administrati de el, ci de consilieri, prelatul ar vrea ca de anul viitor sa se ocupe el insusi de acest proces.

 

Pun incalzire prin podea

Mica avere din vistieria bisericii a atras si teama consilierilor, care au depus toti banii la CEC.

“Suntem 21 de consilieri si noi gestionam banii pentru biserica. Nu le convine deloc popilor, insa noi credem ca asa e mai bine”, afirma Ioan Muntean, unul dintre consilieri. Cu banii stransi, acestia au decis sa faca imbunatatiri in lacasul de cult pentru a oferi mai mult confort celor care platesc o caciula de bani pentru a asculta slujba.

“Am cumparat cele mai bune materiale, am adus mesteri si am facut incalzire prin pardoseala. Deasupra, marmura de calitate si o centrala electrica”, se lauda un alt consilier, Ioan Dobrota.

Sursa: libertatea.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279