Dezvoltare personala

Universitari sibieni se scolesc in SUA, in programe de dezvoltare a antreprenoriatului

Universitari sibieni se scolesc in SUA, in programe de dezvoltare a antreprenoriatului

Studentii Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu vor beneficia de programe speciale menite sa le dezvolte spiritual antreprenorial dupa ce doua cadre didactice ale institutiei sibiene vor intra intr-un program program de dezvoltare si implementare a educatiei antreprenoriale, in Statele Unite ale Americii.valentin grecu, ulbs

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a participat la procesul de selectie organizat de Fundatia Romano-Americana (RAF) si in urma caruia au fost alese 6 cadre didactice din Romania care vor participa, in acest an, la un program de fellowship de un semestru la AIN Center for Entrepreneurship la University of Rochester, in vederea dobandirii de experienta in dezvoltarea si implementarea educatiei antreprenoriale in invatamantul superior. Conform clasamentului realizat de Princeton Review, Centrul se afla in top 25 programe de studii antreprenoriale in Statele Unite.

”Cercetarile si a feedback-ul primit din partea mediului de afaceri scot in evidenta lipsa educatiei antreprenoriale in Romania. In consecinta, ULBS s-a implicat in ultimii ani in implementarea unor proiecte si programe non-formale care au drept scop dezvoltarea de abilitati legate de antreprenoriat. Suntem insa la inceput si exista nevoia unui transfer de know-how dinspre universitati cu experienta in domeniu din Europa si America. Astfel programul Fundatiei Romano-Americane RAF Scholar Award este mai mult decat binevenit,” a declarat  prorector Livia Ilie, coordonatorul grupului de lucru pentru educatie antreprenoriala din ULBS.

Selectia pentru programul RAF SCHOLAR AWARD s-a facut pe baza aplicatiei comune universitate-cadru didactic. Din cele 6 burse, ULBS a obtinut 2, pentru sef lucrari dr. Valentin Grecu (foto) de la Facultate de Inginerie si asistent dr. Eugen Popescu de la Facultatea de Stiinte Economice. Celelalte 4 burse au fost obtinute de Universitatea Politehnica Bucuresti (2 burse), UBB Cluj Napoca (1 bursa), Universitatea Ovidius Constanta (1 bursa).

”Ne bucura succesul echipei ULBS in competitia organizata de RAF. Prin strategia sa, ULBS si-a asumat rolul activ de pregatire a viitorilor sai absolventi pentru integrare rapida si adaptare la cerintele pietei prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale, creative si inovatoare in toate domeniile”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

RAF Scholar Award se va derula pe perioada a 3 ani si va pregati in total 18 cadre didactice care vor contribui la implementarea in universitatile lor a programelor de antreprenoriat.
“Romanian-American Foundation a ales sa finanteze demersurile universitatilor din Romania de a oferi studentilor cursuri si activitati legate de antreprenoriat. Noi credem ca astfel studentii isi cresc sansele de succes in viitoarea cariera, fiind mai bine pregatiti sa dezvolte produse, servicii si afaceri noi, fie ca antreprenori, fie ca angajati”,  a declarat Roxana Vitan, presedinte Fundatia Romano-Americana (RAF).

 Sursa foto: Facebook


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309