ACTUALITATE

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai inalt calificativ: Grad de Incredere Ridicat!

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai inalt calificativ: Grad de Incredere Ridicat!

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit cel mai inalt calificativ Grad de Incredere Ridicat!2

In urma evaluarii ARACIS din martie 2014, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a primit cel mai inalt calificativ: Grad de Incredere Ridicat. Totodata, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a acordat titlul de Doctor Honoris Causa dlui prof. univ. dr. Markus Weber, de la Universitatea din Zurich.

Domnul prof. univ. dr. Markus Weber s-a nascut la data de 10 iulie 1962, in Gachlingen, Elvetia. Este casatorit, are doi copii.

Domnia sa a absolvit in 1988 Facultatea de Medicina din Zürich. Dupa terminarea studiilor universitare urmeaza specializarea in chirurgie in clinicile universitare de mare reputatie din Berna si Zürich, parcurgand toate etapele de pregatire in specialitatea chirurgie.

Din 1989 a inceput rezidentiatul in chirurgie, la Spitalul Clinic din Schaffhausen, sub conducerea profesorului N. Ganzoni, continuandu-si pregatirea la Spitalul Universitar din Zürich, sub indrumarea prof. dr. F. Largiadèr.

Isi largeste pregatirea profesionala printr-un stagiu de doi ani in SUA, la renumita Universitate Pennsylvania, la Harrisson Departament of Surgical Research, sub conducerea prof. dr. K. Brayman si a prof. dr. C.F. Barker, doua nume mari in chirurgia internationala.

In anul 1993 devine medic primar in chirurgie si se reintoarce in Spitalul Universitar din Zürich, in Clinica de chirurgie viscerala si de transplant, sub conducerea profesorilor F. Largiadèr, R. Grüssner si P.A. Clavien, personalitati de prim rang in chirurgia contemporana.

Din 2003 pana in 2009 este adjunctul sefului Clinicii de chirurgie viscerala si transplant, iar din anul 2007 a fost numit director al Centrului de Transplant din Zürich si director medical al Departamentului de cercetare din cadrul Spitalului Universitar din Zürich.

Din anul 2009 este seful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Cantonal din Schaffhausen, devenind din anul 2011 si seful Clinicii de Chirurgie din Spitalul Clinic Triemli din Zürich.

Prof. univ. dr. Markus Weber a acordat o atentie deosebita transplantului de organe (in mod special celui de ficat), chirurgiei viscerale (indeosebi celei oncologice), chirurgiei minimal invazive, chirurgiei hepato-bilio-pancreatice si celei endocrine.

Domnia sa este beneficiarul mai multor premii academice, incepand cu anul 1997, cand a primit Premiul de cercetare al Societatii Americane de Transplant; i s-au acordat premii ale Societatii Elvetiene de Chirurgie si Societatii Elvetiene de Transplant, Premiul Dr. Stierlin pentru cea mai valoroasa publicatie in 2002, iar in 2010 i-a fost decernat „British Journal Surgery Prize”.

Activitatea de predare didactica universitara a debutat in 1999, la Universitatea din Zürich, parcurgand toate etapele prevazute de standardele foarte riguroase ale sistemului educational medical elvetian.

Incepand din anul 2002 este referent pentru studii, lucrari, tratate publicate, intrunind 14 referate pentru publicatii medicale, in domenii ca transplantul, chirurgia viscerala etc.

Este autorul a peste 90 de lucrari stiintifice, publicate in reviste de mare prestigiu, referitoare la patologia transplantului de ficat, rinichi, pancreas si din domeniul chirurgiei oncologice si toracice. Este coautor a 14 tratate de chirurgie experimentala, traumatologie viscerala, chirurgie oncologica.

Domnul profesor este membru in numeroase societati profesionale; de asemenea, este membru al colectivului de redactie al unor prestigioase reviste medicale (American Journal of Transplantation, Journal of Urology, Clinical Transplantation, Digestive Surgery etc.), membru in Comitetul etic al Academiei de Studii Medicale din Elvetia, membru in Comitetul etic profesional din Zürich, precum si al altor institutii de prestigiu.

Domnia sa este membru fondator al Diviziei de Transplant al Uniunii Europene a Medicilor Specialisti (UEMS) si al European Board of Surgery.

Domnul profesor Markus Weber a publicat un numar mare de lucrari stiintifice in domeniul chirurgiei si cercetarii transplantului visceral, al chirurgiei hepato-bilio-pancreatice, in domeniul chirurgiei laparoscopice etc.

A condus granturi multicentrice in domeniul cercetarii din patologia transplantologiei viscerale si al terapiei post transplant.

Domnul profesor Markus Weber a preluat conducerea Departamentului de Chirurgie de la prof. univ. dr. Urs Metzger, Doctor Honoris Causa al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, un mare prieten al Romaniei, indragostit de Sibiu si un puternic sprijinitor al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, prin acordarea de semnificative donatii de instrumentar, materiale de osteosinteza si alte materiale cu specific medical.

Urmand exemplul predecesorului sau, domnul profesor Markus Weber a patronat acordarea de donatii constand in instrumentar chirurgical de prima calitate, sapte truse chirurgicale de foarte mare valoare, precum si diferite aparate medicale, instrumentar, materiale, destinate dotarii Centrului de cercetare experimentala al Clinicii Chirurgie I Sibiu si pentru blocurile operatorii ale chirurgiei sibiene.

Prin implicarea activa a domnului profesor Weber, atat conducerea Facultatii de Medicina, cat si partenerul sau clinic – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu vor putea strange relatiile de colaborare si perfectionare. Principalii beneficiari vor fi doctoranzii Universitatii noastre, care se vor putea pregati in Spitalul Clinic Triemli, prin participare la workshop-uri bilaterale, beneficiind de inaltul nivel stiintific al chirurgiei elvetiene pe plan mondial.

Prin acordarea acestui titlu de Doctor Honoris Causa, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu primeste in randurile sale o personalitate de prim rang, dobandind in acelasi timp posibilitatea dezvoltarii relatiilor internationale si interinstitutionale, pe de o parte prin parteneriatul sau cu Universitatea Zürich, iar pe de alta parte prin relatia dintre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si puternicul centru medical-academic Triemli din Zürich.

Pentru toate considerentele de mai sus, consider ca ziua de 26 iunie 2014 este o sarbatoare pentru noi toti, o sarbatoare dedicata personalitatii domnului profesor universitar Markus Weber, caruia ii multumim pentru faptul ca ne-a onorat prin acceptarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279