SOCIAL

Util: Reduceri pentru abonamentele de transport ale elevilor

Util: Reduceri pentru abonamentele de transport ale elevilor

Elevii beneficiaza de reducere la abonamentul pentru transportul public.

Primaria Sibiu finanțeaza din anul 2001 abonamente reduse la jumatate de preț pentru elevii din sistemul de invațamant obligatoriu de stat. Aceasta categorie include atat elevii de școala primara, cat și elevii din invațamantul liceal, cei ai școlilor profesionale și de ucenici de stat, acreditate, care frecventeaza cursurile la zi.  Toți acești elevi beneficiaza de o reducere de 50% din valoarea unui abonament unic, valabil pe toate rutele din municipiului Sibiu, adica platesc 25 lei/elev/luna sau 15 lei/elev/jumatate de luna.

Pașii pentru obținerea unui abonament redus pentru elevi:

  1. Abonamentul este sub forma unui card. Emiterea acestuia se face pe baza cartii de identitate sau a unei copii dupa certificatul de naștere și o fotografie a copilului, realizata la Agenția Tursib. Parintii trebuie sa insoțeasca copilul la Agenția de pe Calea Dumbravii, nr.133-135 pentru ca elevul sa fie fotografiat. Agenția este deschisa de luni pana vineri, intre orele 7 și 21.
  2. Abonamentul tip card va fi apoi incarcat la Agenția sau la chioșcurile Tursib, cu prețul abonamentului redus la jumatate, in baza unei adeverințe emise de unitatea școlara de care aparține, valabila pentru anul in curs.

Incarcarea se poate face și online, pe site-ul www.tursib.ro. Aceasta metoda poate fi aplicata doar daca prima incarcare pentru anul școlar in curs se face la Agentia sau chioșcurile Tursib, unde se va verifica adeverința de elev sau carnetul de elev vizat pe anul școlar respectiv.

Subvenția provine din bugetul local al municipiului Sibiu. In prezent Primaria Sibiu subvenționeaza in medie pe luna 3.000 de abonamente cu preț redus, eliberate elevilor din municipiul Sibiu.

 

NOTA BENE: Elevii și studenții orfani de unul sau ambii parinți, precum și copii instituționalizați beneficiaza de gratuitate pentru transportul public. In prezent peste 200 de elevi beneficiaza lunar de aceasta facilitate subvenționata de Primaria Sibiu din bugetul local al orașului.

 

Cristina Balau


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279