Dezvoltare personala

Vacanta “studenteasca” pentru elevii, la Scoala de vara a ULBS

Vacanta “studenteasca” pentru elevii, la Scoala de vara a ULBS

Pentru al patrulea an consecutiv, elevii de liceu vor avea posibilitatea ca, pentru o săptămână, să experimenteze viata de student la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, în cadrul unei noi editii a Scolii de vară: Alege-ți cariera SMART ! În acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 18 — 24 iulie, fiind un proiect dezvoltat sub egida ‘Universitatea elevilor’ si care vizează schimbarea atitudinii elevilor față de pregătirea lor pentru viața profesională și alegerea carierei potrivite.

scoala de vara ulbs - 2015

Cele nouă facultăti ale ULBS au pregătit peste 20 de workshop-uri și activități special gândite pentru elevi care să îi ajute să cunoască diversele domenii de activitate, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare și să gândească felul cum își pot alege și construi carieră potrivită. Din cadrul programului nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive și excursiile la Păltiniș și Rășinari. Locațiile vor fi dintre cele mai diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber.

‘Propunem elevilor o săptămână de vacanță activă în care, printr-o varietate de workshop-uri și activități, îi ajutăm să își aleagă carieră potrivită. Cadrele didactice și studenții noștri au propus activități prin care să pună elevii în contexte diferite, specifice diverselor profesii: de la procese penale simulate, la joc de întreprindere, experimente cu roboți până la ateliere de improvizație. Sunt și workshop-uri generale, care ajută la dezvoltarea unor competențe transversale. Elevii iau contact nu numai cu activități ce le pot da o idee despre ce înseamnă diversele profesii, dar și despre Sibiu, viața studențească în Sibiu, oportunitățile extracurriculare, etc. Succesul celor trei ediții anterioare ne motivează în pregătirea ediției din acest an. Studenții voluntari implicați în organizarea și derularea activităților au început deja pregătirile și îi așteaptă cu entuziasm și mare drag pe colegii lor mai mici’ a declarat prorector Livia Ilie, coordonatorul Școlii de vară: Alege-ți cariera SMART !

Informații complete, precum și formularele pentru înscriere și regulamentul de participare pot fi accesate la adresa www.scoaladevara.ulbsibiu.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279