CULTURA

„Vanatoarea” de muzee 2014 – intre istorie, arta, natura si „viata de cimitir”

„Vanatoarea” de muzee 2014 – intre istorie, arta, natura si „viata de cimitir”

Muzee, case memoriale, colectii private, satesti si parohiale au fost deschise publicului pentru vizite gratuite si evenimente speciale, in noaptea de sambata spre duminica in Sibiu, Cristian, Sibiel, Saliste, Gales, Tilisca, Poiana Sibiului, Jina.

Ajunsa in 2014 la a zecea editie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare si longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sarbatorit la nivel european. Initiata de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, manifestarea atrage anual in Romania sute de mii de participanti. Noaptea Muzeelor are loc in fiecare an sambata, in jurul datei de 18 mai – Ziua Internationala a Muzeelor, sarbatoare instituita de International Council of Museums (ICOM).

Anul acesta, in Romania, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de institutii muzeale si organizatii de cultura si educatie din aproximativ 50 de localitati.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349