REPORTAJ

Venetianul Chef indragostit de Sibiu

Venetianul Chef indragostit de Sibiu

Sute de mii de romani sunt plecati la munca in Italia, insa exista si reversul. Italieni care s-au indragostit iremediabil de Romania si nu se mai gandesc sa plece acasa, decat in vacanta. Este cazul lui Manuel, un bucatar originar de langa Venetia, pe care viata l-a adus, in urma cu un an si jumatate, la Sibiu. Iar acum, aici este casa lui.manuel2

 Manuel Betto Pecori, pe numele sau complet, este italian suta la suta, dar pentru care Sibiul este adevarata lui casa acum. A ajuns aici prin intermediul unor connationali care detineau un restaurant in Sibiu si spune ca, desi a avut numeroase oferte nu doar din Italia ci si din alte tari din Europa, nu vrea sa plece din Sibiu. “Aici sunt acasa. Imi place foarte mult orasul, mi-am facut prieteni si lumea ma aprecieaza. Nu vreau sa plec nici in alt oras si nici in alta tara. Sibiul este cel mai bun loc pentru mine”, spune Manuel. Bucataria are putine secrete pentru el, fiindca de mic a crescut in restaurantul familiei. Inca mai are de exersat preparatele traditionale romanesti, dar in schimb “ma descurc in orice tip de bucatarie: italiana, franceza, asiatica”, explica el. Ciorba de burta inca ii da putine batai de cap, dar incearca sa se perfectioneze. “De Pasti am gatit macare traditionala romaneasca. Am facut miel, drob, si toti cei care au mancat la mine au fost surprinsi”, povesteste, mandru, Manuel.dalla chiara4dalla chiara

Acum face echipa cu alti italieni la unul din cele mai noi restaurant din Sibiu, Dalla Chiara. “Este cea mai buna pizza din Sibiu. Reteta este suta la suta italiana”, se lauda Manuel. Lauda sa are insa acoperire. La Dalla Chiara este cea mai buna pizza din Sibiu. Proiectele sale nu se opresc, insa, aici. “Impreuna cu un alt partener italian vom deschide un restaurant, dar va mai dura putin. Este o investitie mare si va fi ceva cu totul special”, promite Manuel.

 Chef la Festivalul de Filmde la Veneziadalla chiara2

Pe cartea de vizita a lui Manuel stat trecut s faptul ca a gatit la Festivalul de Film de la Venezia. “Acolo a fost cu adevarat o provocare. Am gatit pentru cele mai mari vedete”, povesteste Manuel. dalla chiara3


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349