CULTURA

Vernisaj expozitie ,,Amintiri din calatorie” in Piata Mica!

Vernisaj expozitie ,,Amintiri din calatorie” in Piata Mica!

Vernisaj expozitie ,,Amintiri din calatorie” in Piata Mica!2

,,Amintiri din calatorie”, asa se numeste expozitia inedita al carei vernisaj va avea loc joi, 25 septembrie la ora 13:00 la Muzeul de Etnografie Universala ,,Franz Binder”. Este vorba despre o incursiune in universul descoperit intr-o viata de om de catre colectionarul elvetian Hans Peter Connerth, cel care a donat Muzeului ASTRA o colectie impresionanta de aproape 300 de artefacte si in jur de 140 de carti. Colectia donata cuprinde detalii semnificative din cultura si arta popoarelor lumii, iar cei interesati pot descoperi astfel piese etnografice din diferite categorii functionale si arii culturale ale patrimoniului muzeal.

Vizitatorii expozitiei vor putea descoperi printre altele peste 70 de piese reprezentative pentru valoarea lor identitara, estetica si documentara. Din colectie fac parte piese textile provenite din America de Sud, India, Sri Lanka, Indonezia, sculpturi africane, statuete, masti,  instrumente muzicale din  Cuba, Africa de Sud, Egipt, Kenya,  Zimbabwe, India, Pakistan si marionete din Indonezia.

Cu astfel de evenimente si cu un program interactiv pe masura, muzeografii isi propun sa promoveze patrimoniul unic in Romania al Muzeului de Etnografie Universala ,,Franz Binder”. Aici un rol important il detine si educatia muzeala, de unde elevii pot sa afle lucruri noi si interesante intr-un mod creativ-stiintific.

Expozitia ,,Amintiri din calatorie” va fi deschisa publicului pana pe 20 noiembrie 2014 la sediul Muzeului de Etnografie Universala ,,Franz Binder” din Piata Mica, nr. 11.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309