CULTURA

Vernisaj la 150 de ani de la naşterea marelui Smigelschi

Vernisaj la 150 de ani de la naşterea marelui Smigelschi

Octavian Smigelschi, ar fi implinit astazi 150 de ani.

In onoarea celui mai mare pictor roman al secolului XX, Muzeul National Brukenthal gazduieste o expozitie aniversara care aduce in fata iubitorilor de arta operele acestui artist complex din Transilvania. Expozitia aduce in prim plan lucrari din colectia Muzeului National Brukenthal si din alte colectii particulare. Pentru prima data la Sibiu vor fi expuse si doua lucrari in curs de brevetare ca inventie la Roma inca din timpul vietii artistului.

“A descoperit ceea ce in cultura traditionala inseamna acel tip de abstractiune in decorul unei tesaturi, dar care nu este un motiv folosit din intamplare pentru valoarea sa decorativa, ci inseamna un cuvant nerostit, dar care in limbaj plastic are valoare de simbol. Si din acest punct de vedere, cuvintele devenite simboluri nu vor muri niciodata, vor continua sa vorbeasca tuturor”, a marturist Doina Isfanoni, cercetator stiintific la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, în cadrul vernisajului.

Expozitia este deschisa pana in data de 29 mai.

Cristina Bălău


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279